20
Mayıs
2024
Pazertesi
ORTACA - MUĞLA

Bu taksilerde yok yok!

Ortaca'da turistik otellere hizmet veren taksilerde, sıcak-soğuk içecek servisi yapılıyor, isteyen uzun yol müşterileri DVD izliyor, internetten yararlanıyor, günlük gazeteleri okuyabiliyor

Muğla'nın Ortaca İlçesi'ne bağlı Sarıgerme Köyü'nde bazı turistik otellere hizmet veren Fevziye&Güzelyurt Taksi Kooperatifi, verdikleri sıra dışı hizmetle dikkat çekiyor. Sıcak-soğuk içecek servisi yapılan taksilerde isteyen uzun yol müşterileri DVD izliyor, internetten yararlanıyor, günlük gazeteleri okuyabiliyor. Türkiye'nin turistik yörelerinin tanıtımının da yapıldığı ‘her şey dahil’ taksiler şaşırtıyor.

Muğla'nın gözde tatil yörelerinden Sarıgerme'de üç yıldır hizmet veren Fevziye&Güzelyurt Taksi Kooperatifi'nde araç sahipleri müşteri memnuniyetini en üst düzeye çıkarmak için seferberlik başlattı. 80 araçlık kooperatifte üyelerin 40'ı taşıtlarını VIP düzeyine getirmeye hazırlanırken, ilk etapta beş araca DVD, buzdolabı, çay ve kahve makinesi, diz üstü bilgisayar konuldu. Günlük yerli ve yabancı bazı gazeteler alınmaya başlandı. Marmaris, Fethiye, Bodrum, Muğla, Efes, Pamukkale ve Antalya gibi uzun yola gidecek müşterilerin yol boyunca başta bira olmak üzere istedikleri soğuk ve alkollü içki servis edilirken, sigara içmek isteyenler için molalar verildiği belirtildi.

Buzdolabından bira servisi

Fevziye&Güzelyurt Taksi Kooperatifi Başkanı 44 yaşındaki Ali Irmak, ‘Her şey dahil’ taksiciliği anlatırken, uygulamalarının Avrupa ülkelerinden gelen müşterilerini dahi şaşırttığını söyledi. Irmak, “Uzun yola gidecek müşterime, gideceği yerin tanıtım CD'sini izlemek isteyip istemediğini soruyorum. Müşteri şaşırıyor. İsterse film seçebiliyor. İzlerken soğuk ya da sıcak ne içmek istediğini soruyorum. İsterse hemen küçük bir mola verip çay ya da kahve hazırlıyorum. Ya da içeceğini kendisi hazırlıyor. Müşterinin yol boyunca tercih edeceği soğuk içkileri bir kez veriyoruz. Tercihi biraysa buzdolabımızda bulunduruyoruz. Başka bir şey içmek isterse yolda durup alıyoruz. Ama genelde bira tercih ediliyor. Tüm bu hizmetleri ücretsiz veriyoruz” dedi.

İnternet şoku

Müşterilerinin, yolculuğun sonuna kadar dizüstü bilgisayarı kullanma şansı bulduğunu, internete de bağlandığını belirten Ali Irmak, “Bu arada isterse gazete okuyor, müzik dinleyebiliyor. Müzik listesinden istediği parçayı anında kaliteli yayınla dinliyor. İyi hizmet verdiğimiz için genelde de bizimle geri dönmek istiyorlar. Ya bekletiyorlar ya da otelden çok uzağa gidilmemişse hangi saatte almamız gerektiğini söylüyorlar, gidip alıyoruz” diye konuştu.

Ekip çalışmasına özen gösterdiklerini belirten taksi şoförü 32 yaşındaki Ali Çevik de üç yıl önce Ali Irmak'ın başlattığı uygulamayı kooperatiflerinde yaygınlaştırmaya çalıştıklarını, araçları yenilediklerini ve iç donanımını sağladıklarını belirtti. Çevik, bu alanda yapılmamışı yapmayı hedeflediklerini anlattı, “Vizyondaki filmleri takip etmeye çalışıyoruz. Amacımız konforlu bir yolculuk sağlamak. DVD'de rafting, Efes harabeleri, Peri Bacalarını göstererek ülkemizi tanıtmak da bize ayrıca gurur veriyor. Müşterilerimiz bu hizmetin kendi ülkelerinde bile olmadığını söylüyor. Bu bölge gerçekten ülkemiz için çok değerli” diye konuştu.

"Bu taksiyle Alaska'ya bile gidilir"

İngiltere'de yaşayan ve tatil için Türkiye'ye gelen restoran işletmecisi 42 yaşındaki Olcay Taşkıran ilk kez Sarıgerme'de karşılaştığı uygulamanın kendisini şaşırttığını söyledi. Taşkıran, Marmaris'e gitmek üzere otel önündeki taksiye binip yola çıktıktan sonra şoförün ilgisi, kibarlığı ve hizmetinin çok hoşuna gittiğini belirtti, “Doğrusunu söylemek gerekirse şaşkına döndüm. Çok ülke gezdim ve hiçbirinde böyle bir taksi görmedim. Soğuk, sıcak ve alkollü içecekten hangisini isterseniz sunuyorlar. Yol boyunca bilgisayarda iletilerime baktım. Gazete okudum. Bu taksi ile herhalde Alaska'ya kadar gidilir” dedi.

Radikal
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2008 Cuma 11:27:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali baytosun IP: 85.110.183.xxx Tarih : 20.07.2008 19:02:29

süpersiniz arkadaşlar keşke herkes sizin gibi turisti sevse iyi birşeyler yapmaya gayret etse