22
Mayıs
2024
Çarşamba
ORTACA - MUĞLA

Çamurla gelen güzellik

Birçok çok ünlüyü ağırlayan Muğla’nın Ortaca İlçesi’ne bağlı Dalyan çamur banyoları, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da yerli ve yabancı turistlerin gözdesi.

Dalyan’a günübirlik turlarla karadan ve denizden gelen binlerce yerli ve yabancı turist, çamur banyolarına uğramadan geçmiyor. Sıcak su kaynağında bulunan çamur banyolarına giren ve adeta çamurdan birer heykele dönüşen turistler, tatillerini böyle güzel etkinliklerle süslemenin zevkini tadıyorlar.

39 derece sıcaklıktaki bu kükürtlü sular, klorür, sodyum, hidrojen sülfür, florür ve radyoaktif radon gazı içeriyor. Dalyan çamur banyolarına sadece Muğla yöresinde tatilini geçiren yabancı turistler değil, Antalya bölgesinde tatillerini geçiren turistler de rağbet gösteriyor. Tur organizasyonlarına ait otobüs ile Dalyan’a gelen yabancı turistler, Dalyan’dan teknelerle 5 dakikalık bir yolculuktan sonra çamur banyolarına ulaşıyor.

Dünyaca ünlü isimlerin Dalyan çamur banyosuna girmesinden sonra, adeta yabancı akınına uğrayan Dalyan çamur banyosuna bu yıl daha çok Rus turistler ilgi gösteriyor. Rus turistler içinde gençler güzelleşmek için çamura girerken, yaşlı turistler tedavi amaçlı çamura giriyor. Rus turistleri Alman ve İngiliz turistler izlerken, Arap yarımadasından da turistler geliyor.

 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2005 Salı 11:48:37
Güncelleme :28 Haziran 2005 Salı 13:32:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?