26
Mayıs
2024
Pazar
ORTACA - MUĞLA

Caretta’lar için imza kampanyası

CARETTA CARETTA’LAR İÇİN İMZA KAMPANYASI

Ortaca’ya bağlı Dalyan beldesi İztuzu Sahiline yumurtalarını bırakan “Caretta Caretta” cinsi deniz kaplumbağalarının korumasını için imza kampanyası başlatıldı.

Deniz Kaplumbağalarının korunmasını sağlamak amacıyla vakıf kurulması çalışmalarından sonra, yaralanmalarını ve ölmelerini önlemek amacıyla Dalyan İztuzu Sahili’nde Rehabilitasyon Merkezi’nde Kaptan June Maimoff, Prof. Dr. Sir David Belamy ve Denizli Pamukkale Üniversitesi Öğretim Görevlisi İztuzu Deniz Kaplumbağaları Rehabilitasyon Merkezi Sorumlusu Doç.Dr. Yakup Kaska tarafından imza kampanyası başlatıldı.

Verilen kahvaltıyı ev sahipliği yapan Pamukkale Üniversitesi Öğretim görevlisi ve Deniz kaplumbağaları “Caretta Ceratte” Rehabilitasyon Merkezi Sorumlusu Doç. Dr. Yakup Kaska yaptı. Toplantıya Dalyan Belediye Meclis Üyesi Ömer Koray Irmak, Kaptan June, Okçular Köyü’nden İngiliz Alan Fenn, Fethiye Su Altı Araştırma Derneği Başkanı Meryem Tekin ve çok sayıda Dalyan Beldesi’nde yerleşen yerli ve yabancı uyruklu vatandaşlar katıldı.

Yapılan kahvaltı sonrasında kurulacak olan Vakıf çalışmalarında ön çalışmaların belirlenmesi ve izlenecek olan yol haritasının yolu gerçekleştirildi.

Deniz kaplumbağalarının ‘Caretta Carettaların’ yaralanmaması ve bu şekilde ölmelerini önlemek amacı ile ilk defa imza kampanyası yapılması kararlaştırılırken, ilk imzayı da Çevre bilimcisi ve doğa dostu Prof. Dr. Sir Davit Bellamy imzaladı.

CARETTA CARETTA’LAR İÇİN İMZA KAMPANYASI
CARETTA CARETTA’LAR İÇİN İMZA KAMPANYASI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2010 Çarşamba 10:28:01
Güncelleme :14 Nisan 2010 Çarşamba 18:47:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?