15
Haziran
2024
Cumartesi
ORTACA - MUĞLA

Dalaklı sakinlerinin 2B isyanı

ORTACA DALAKLI MAHALLESİ 2 B’YE İSYAN EDİYOR

Ortaca’nın Dalaklı Mahallesi’nde Belediye Başkanlığı ile İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından Mahallenin İlköğretim Okulu Bahçesi’nde düzenlenen toplantıda; Mahallenin 2 B arazileri hakkında bilgi verildi.

Elinde tapu bulunan vatandaşlar ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar. Ellerinde tapusu olan vatandaşlar; “Bunu aklımız almıyor. Tapulu yer nasıl olurda orman yeri olarak tespit edilir, anlamış değiliz” ifadelerini kullandılar.

Yapılan toplantıya Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, Emniyet Müdürü Selami Bıçakçı, Emniyet Müdür Yardımcısı Rahmi Atılır, İlçe Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amiri Başkomiser Hüseyin Başkan, Polis Karakol Amiri Tuncay Adıgüzel, Belediye Zabıta Amiri Kadir Salar, Mahalle Muhtarı Nihat Söz ve çok sayıda mahalle sakini toplantıda yer aldı.

Başkan Hasan Karaçelik önemli konu olan tapulu olan arazilerin 2 B olarak bilinen orman vasfını kaybetmiş olması nedeniyle açıklamalarda bulundu.

Açıklama yapan Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik; “Dalaman ve Ortaca’da birçok 2 B ile karşılaştık. Devlet size tapu vermiş, sonradan Orman İdaresi bu arazilere 2 B demiş. Her şey apaçık ortadadır. Muğla Milletvekillerine söyledim. Bu çok kolay bir yasa sorunudur.. Fethiye ilçesi’nde bu sorunun çözüldüğünün duyumunu aldım. Fethiye Orman İşletme Müdürü ile yüz yüze görüşeceğim” diye konuştu..

Ellerinde tapusu olan arazi sahipleri ise, “Bizim dedemizden, babamızdan üzerilerine kayıtlı; hatta öldükten sonra bizlere tapu veren tapu dairesidir. Şimdi nasıl oluyor da buraları orman olarak geçiyor anlamış değiliz. Burada değil orman, çam ağacı bile yak. Mahalle olarak çok zur durumdayız. Başta arazilerimizi teminat olarak göstererek aldığımız kredileri bundan sonra nasıl ödeyeceğimizi düşünüyoruz”dediler.

ORTACA DALAKLI MAHALLESİ 2 B’YE İSYAN EDİYOR
ORTACA DALAKLI MAHALLESİ 2 B’YE İSYAN EDİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2011 Cuma 16:08:05
Güncelleme :25 Mart 2011 Cuma 16:14:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?