22
Mayıs
2024
Çarşamba
ORTACA - MUĞLA

Dalyan'a kaplumbağa hastanesi

Caretta Caretta cinsi deniz kaplumbağalarının üreme ve yaşam alanlarından biri olan Ortaca ilçesine bağlı Dalyan'da, tüm yaban hayatı hayvanları için Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi kurulacağı belirtildi. Hastane, Milli Parklar ve Yaban Hayatını Koruma Genel Müdürlüğü ile Pamukkale Üniversitesi iş birliğinde kuruluyor. 

Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan beldesinde 25-27 Ekim 2007 tarihleri arasında gerçekleştirilmekte olan 2. Ulusal Deniz Kaplumbağaları Sempozyumu'nda Caretta Caretta cinsi deniz kaplumbağalarının korunması ve geleceği için rehabilitasyon merkezinin şart olduğu açıklandı. 

Muğla Vali Vekili Recep Yüksel'i ziyaret eden Milli Parklar ve Yaban Hayatını Koruma Genel Müdürü Yalınkılıç, ülkemizde Caretta Caretta cinsi deniz kaplumbağalarının en önemli üreme ve yaşama bölgelerinden birisini Dalyan beldesi ve İztuzu sahillerinin oluşturduğuna işaret ederek, Genel Müdürlükleriyle, Pamukkale Üniversitesi iş birliğinde nesli tükenme tehlikesi gösteren deniz kaplumbağaları başta olmak üzere tüm yaban hayatı canlılarının korunması, tedavilerinin ve bakımlarının yapılması için Dalyan'da 2008 yılı içinde Rehabilitasyon Merkezi kurulacağını söyledi. Yalınkılıç, böylece yaralı bulunan deniz kaplumbağaları ve diğer yaban hayatı canlılarının bu merkezde tedavilerinin yapılması ve yeniden kendi doğal ortamlarına salınmalarının sağlanacağını söyledi. 

YABAN HAYATI MÜZESİ KURULACAK 

Milli Parklar ve Yaban Hayatını Koruma Genel Müdürü Mustafa Kemal Yalınkılıç, Muğla'nın yaban hayatı hayvanları ve biyolojik zenginlik yönünden ülkemizin önde gelen illerinden biri olduğuna işaret ederek, 2008 yılı içinde Dalyan'a, Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezi projesi kapsamında Yaban Hayatı Koruma Müzesi de kurulacağını belirtti. Yalınkılınç, proje uygulaması için gerekli ödeneğin 2008 yılı bütçesinden karşılanacağını belirterek, Muğla'nın yaban hayatı zenginliğine uygun iki tesisin de böylece Muğla'ya kazandırılacağını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2007 Cuma 13:13:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?