26
Mayıs
2024
Pazar
ORTACA - MUĞLA

Deniz altında temizlik

SARIGERME PLAJINDA DENİZ ALTI TEMİZLİĞİ

Muğla’nın Ortaca ilçesinde faaliyetlerini sürdüren Sarıgerme Park Dalgıçlık Okulu eğitmenleri ve öğrencileri tarafından Sarıgerme Plajı ve çevresinde deniz altı temizliği yapıldı.

Sarıgerme İber Otel Çevre Müdürü Erol Çalık ve Dalgıç Okulu Eğitmeni Bahadır Çevik gözetimimde tekne ile denize açılıp, Baba Adası kıyısında, Dalgıç Eğitmeni Bahadır Çevik, Hakan İnan, Celina Jochims, Pınar Tarhan, Harin,Scott, Tom Carinan, Ahmet Arslan ve Serkan Çete’den oluşan dalgıç ekibi, denize dalarak, deniz altında çöp toplama işlemi yapıldı. Bir saatten fazla süren deniz altı temizliği çalışmasında, çeşitli miktarda atıklar çıkarıldı. Bunları en ilginçleri ise, yangın söndürme tüpü ile benzin deposu oldu.

Temizlik sonrasında bilgi veren İber Otel Çevre Müdürü Erol Çalık ve Dalgıç hocası Bahadır Çevik; “Göründüğü gibi bir saatlik kısa bir sürede deniz altından çok çeşitli olmak üzere çöp çıkardık. Bu çöplerin geneli burada balıkçılık yapanlar tarafından atıldığını tahmin ediyoruz. Bu konuda halkımızın daha duyarlı olması gerektiğine inanıyoruz. İnsanlarımızdan ricamız, lütfen çöplerini kıyıya getirerek çöp konteynırlarına atmalarını istiyoruz. Bu denizler hepimizin; çocuklarımıza daha güzel ve temiz bir gelecek bırakmak bizlerin elinde” dedi.

Toplanan çöpler daha sonra tekneden alınarak, ayrıştırılmak üzere poşetlenerek karaya çıkartıldı.

SARIGERME PLAJINDA DENİZ ALTI TEMİZLİĞİ
SARIGERME PLAJINDA DENİZ ALTI TEMİZLİĞİ
SARIGERME PLAJINDA DENİZ ALTI TEMİZLİĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2009 Pazartesi 11:04:00
Güncelleme :26 Ekim 2009 Pazartesi 12:35:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?