19
Mayıs
2024
Pazar
ORTACA - MUĞLA

Emlak müşavirleri buluştu

EMLAK MÜŞAVİRLERİ ORTACA’DA BULUŞTU

Muğla Emlak Müşavirleri Derneği Ortaca, Dalaman, Köyceğiz ve Dalyan Temsilciliği üyeleri Ortaca’da düzenlenen etkinlikte bir araya geldi.

Etkinliğe Ortaca Kaymakamı Mustafa Gürdal, Dalaman Kaymakamı Ahmet Deniz, Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, Ortaca Emniyet Müdür Yardımcısı Said Köksal, Dalaman Belediye Başkanı Sedat Yılmaz ve Dalaman Hava Meydanı Emniyet Müdürü İsmail Yenigelen ve emlakçılar katıldı.

Etkinlikte konuşan Dalaman Kaymakamı Ahmet Deniz, “Dalaman ilçemizde yabancılara emlak alım satımı sıkça yapılmaktadır. Alırken ve satarken mutlaka dikkat edilmesi gerekmektedir. Bu toplantının çok faydalı olacağını düşünüyorum” dedi.

Ortaca Kaymakamı Mustafa Gürdal da; “Ortaca ilçesi ve Dalyan beldemizde çok sayıda yabancı mülk almış durumdadır. Emlakçılar mülkleri satarken çok dikkat etmek zorundadır. Dolandırılan bir turist ülkemiz ve bölgemiz açısından önemlidir” diye konuştu.

Muğla Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Ziya Ercan ise, “Emlak sektörünün hız kazandığı dönem yaz aylarıdır. ev, alan, ev satan, kiralayan yatırım yapan kişilerin tercihi okulların kapanmasıyla ivme kazanır. Muğla Emlak Müşavirleri Derneği Yönetim Kurulu ile üyelerimiz gayrimenkul alım, satım ve kiralamalarında vatandaşlarımızın dikkat etmesi gereken konuları sıralamak istedik ve bu basın toplantısını düzenledik. Derneğimiz Muğla valiliğimiz ve alay komutanlığımız ile işbirliği yaparak biraz sonra sizlere dağıtacağımız broşürlerimizde göreceğiniz gibi vatandaşlarımızın ve yabancıların mülk edinirken dikkat etmeleri gereken hususlar başlığı altında bastırdığımız broşürlerimizi havaalanlarına turizm bürolarına karakollara kahvehanelere vatandaşlarımıza dağıtıyoruz.. Yıllarca çalışıp didinip biriktirdiklerinizi gayrimenkule yatırım yapmaya karar verdiniz ya da başımı sokacak evim olsun kiradan kurtulayım dediniz. Hata yapmamanız, kandırılmamanız ve en önemlisi de doğru bir yatırım yaptığınıza emin olmanız için bilmeniz gerekenler şunlardır. Alacağınız konutu ya da arsayı önce görün ev ise tapu kaydını arsa ise belediyeden veya il özel idaresinden imar durumunu inceleyin. Konut almadan önce mutlaka yetkili ve kayıtlı bir emlak müşavirine danışınız. Almak istediğiniz konutun imar planı içerisinde konut alanı olarak tescil edilmiş olmasına dikkat ediniz. Beğendiğiniz gayrimenkulün tapusu yoksa kesinlikle almayınız. Tapu üzerinde ipotek, amme alacağı, haciz, vakıf şerhi gibi varsa bu durumlar düzelmeden gayrimenkulü almayınız. Gayrimenkulu mutlaka yerinde görünüz. ev ise tapu kaydındaki daire numarası ile belediyedeki adrese dayalı sistemin verdiği numaranın doğruluğunu, arsa ise yerin konumunu mümkünse bir harita mühendisi ile çaplı kroki ile birlikte mutlaka inceleyin” şeklinde konuştu.

EMLAK MÜŞAVİRLERİ ORTACA’DA BULUŞTU
EMLAK MÜŞAVİRLERİ ORTACA’DA BULUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2010 Çarşamba 10:15:01
Güncelleme :14 Temmuz 2010 Çarşamba 10:52:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?