25
Mayıs
2024
Cumartesi
ORTACA - MUĞLA

Festivale tarım da eklendi

ORTACA ÇEVRE VE TURİZM FESTİVALİ İSMİNE “TARIM” EKLENDİ

Ortaca Belediye Başkanlığı tarafından bu yıl 17.incisi yapılacak olan “17. Ortaca Çevre ve Turizm Festivali”nin adına ‘Tarım’ ilave edilerek festivalin adı ‘17. Ortaca Çevre, Tarım ve Turizm Festivali’ olarak değiştirildi.

Festival Komitesi; Başkan Vekili Cemil Durak Başkanlığında yaptığı toplantıda, Ziraat Odası Başkanlığı tarafından daha önce bir öneri getirmesi üzerine, bölgedeki çiftçilerin, tarımda sera üretimini teşvik etmek amacıyla 14 Mayıs Tarihinde “Bölgede En Güzel Domates Yarışması” yapılması kararlaştırıldı.

14 Mayıs Cuma günü “En Güzel Domates Yarışması”na katılacak olan üreticiler, 30 Nisan Cuma gününe kadar Ziraat Odası Başkanlığına müracaat etmeleri istendi. Ziraat Odası, İlçe Tarım Müdürlüğü ve OMYO’ da görev yapan bir uzmandan oluşan komisyon, iştirakçilerin seralarını gezip, değerlendirme yapacak. Dereceye giren yarışmacılar Festival gecesi Cumhuriyet Altını ve çeşitli hediyelerle ödüllendirilecek. 31 Mayıs 2010 tarihinde panayırların kurulmasıyla başlayacak olan festival 6 Haziran Pazar akşamı sona ereceği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2010 Salı 11:20:01
Güncelleme :20 Nisan 2010 Salı 14:37:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?