19
Mayıs
2024
Pazar
ORTACA - MUĞLA

Fethiyeliler Ortaca'da coştu

16. Ortaca Çevre ve Turizm Festivali çerçevesi Fethiyeliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen gece renkli görüntülere sahne oldu.

Açılışta konuşan Fethiyeliler Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Uslan, “Bu yıl ilkini düzenlediğimiz ve bize bu imkanı sağlayan Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik’e çok teşekkür ediyor, ayrıca gecemize katılarak bizleri onurlandıran tüm konuklarımıza derneğimiz adına saygılarımı sunuyorum” dedi.

Fethiyeliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Ortaca kurucu başkanı Ali Dirmilli de, “Yıllar önce derneği kurduğumuz günden bu güne değin ve yapılan diğer 15. Festivallerdede yer almak istediğimiz halde bize imkan vermemişlerdi. Bu gün bu imkanı bize sunan Belediye Başkanımız Hasan Karaçelik’e ve gecemizi onurlandıran herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Gecede sipsi ustası Mehmet Ali Kayabaş eşliğinde saz ustası Nadir Kılıç yöre türkülerini söyleyerek geceye renk kattılar. Yöresel Bayan Saz Sanatçısı Günay Cesuroğlu’dan yöresel türkülerini söyledi.

Gecenin son bölümünde ise sipsi ve saz eşliğinde Fethiye’den gelen Delbek ustaları Aysel Yıldırım, Firdes Topaloğlu’un müzikleri eşliğinde Dernek Başkanı Hüseyin Uslan, Usta Berber Niyazi Çetintürk, Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, CHP Muğla Millet Vekili Dr. Ali Arslan oynayarak delbekçi bayanlara eşlik ettiler. Oyunlar Fethiye yöresi teke zortlama havası ile son buldu.

Milletvekili Dr. Ali Arslan, Belediye Başkanı Hasan karaçelik geceye katılan sanatçı Gülay Cesuroğlu, Sipsi Ustası Mehmet Ali Kayabaş’a, Saz Ustası Nadir Kılıç’ı Delbekçi kadınlar Aysel Yıldırım ile Firdevs Topaloğlu’na çiçek vererek kutladılar.

iha
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2009 Pazartesi 14:14:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?