20
Mayıs
2024
Pazertesi
ORTACA - MUĞLA

Görme engelliye konuşan bilgisayar

Ortaca ilçesinde yaşayan görme engelli Türkan Soydemir, kaymakamlığın hediye ettiği konuşan bilgisayar sayesinde yarım kalan eğitimine devam edecek.

Muğla'nın Ortaca ilçesinde yaşayan görme engelli Türkan Soydemir (34), öğrenim yaşamına 6. sınıftan itibaren son vermek zorunda kaldı. Uzun süre öğrenimine ara vermek zorunda kalan Soydemir, yarım kalan eğitimine devam etmek için Ortaca Kaymakamlığı'ndan yardım istedi.

Devreye giren Ortaca Kaymakamı Mustafa Gürdal da, eğitim azminden etkilendiği Türkan Soydemir'in konuşan bir bilgisayar yardımıyla eğitimine devam edebileceğini belirledi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hanife Durak'ın yardımıyla konuşan bilgisayarı temin eden Gürdal, Türkan Soydemir'e bilgisayarı teslim etti.

Görme engelli Soydemir'in bu bilgisayar sayesinde eğitimine devam edebileceğini ifade eden Kaymakam Gürdal, kendisine her desteği sağlayacağını bildirdi.
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hanife Durak da görme engelli Türkan Soydemir'in okumaya azimli oluşunun kendilerini memnun ettiğini belirterek, eğitim hayatında Soydemir'e başarılar diledi.

Küçük yaşta ilkokula kadar okuyabildiğini belirten Türkan Soydemir, "Eğitimime devam etmek istiyorum. Bu nedenle Ortaca Kaymakamlığı'na başvurdum. Konuşan bilgisayar sayesinde eğitime devam edebileceğim. Yetkililerin bu talebime cevap vermesi beni çok sevindirdi. Herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

.
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2008 Perşembe 17:36:26
Güncelleme :24 Nisan 2008 Perşembe 17:49:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?