26
Mayıs
2024
Pazar
ORTACA - MUĞLA

İşitme engellilerin kongre heyecanı

Ortaca İşitme Engelliler Derneği’nda yapılan olağan genel kurulda yeni yönetim kurulu üyeleri belirlendi.

51 üyesi bulunan Ortaca İşitme Engelliler Derneği’nin olağan genel kurulunda divan başkanlığına İşitme Engelliler Tercümanı ve Danışmanı Gümsem Durna, Katipliklerini Anadolu Sağırlar Federasyon Başkanı Yunus Bayraktar ve Mehmet Sarıoğlu yaparken, üyelerin hepsi olağan genel kurula katıldı.

Genel kurulda konuşan Anadolu Sağırlar Federasyon Başkanı Yunus Bayraktar; “Ortaca İşitme Engelliler Derneği olarak ilçede bundan sonra İşitme Engelliler Derneği olarak festival ve kültürel faaliyetlerinde bulunduklarında Federasyon olarak kendilerine yardımcı olacağız. Hatta dernek üyelerinin kendi yapabilecekleri el tezgâhları kurmalarında her türlü desteği sağlayıp, işsiz olan dernek üyelerine birer iş sahibi olmalarını sağlayacağız” dedi.

Tek liste ile yapılan İşitme Engelliler Derneği’nin olağan genel kurul önce hesaplar ve denetim kurulu raporları okunarak üyelerin oylarıyla kabul edilip, karara bağlandı.

51 üyenin verdiği oylarıyla yeni yönetim kurulu ve federasyon delegeleri seçildi. Yeni Yönetim Kurulunda Mesut Yıldırım, Şevket Türkmen, Mehmet Sarıoğlu, Ali Kükler, Mutlu Uysal, Tahsin Demirel ve Tacettin Kahraman yeni yönetimde yer aldı. Anadolu Sağırlar Federasyonunda delegeler ise, Gülsem Durna, Mehmet Sarıoğlu, Mesut Yıldırım, Şevket Türkmen ve İsmail Kurtseçilirken, Denetim Kuruyu üyeliklerini de Ahmet İvgin, İsmail Kurt ve Eray Kıroğlu getirildi.
Genel kurulda sonuçların açıklanmasının ardından yeni yönetim kurulu üyeleri kendi aralarında görev bölümünü yaparken, Başkanlığa Mesut Yıldırım, Başkan Yardımcısı Şevket Türkmen ve Sekreterliğe de Mehmet Sarıoğlu getirildi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2009 Pazar 20:15:37
Güncelleme :8 Şubat 2009 Pazar 20:19:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?