26
Mayıs
2024
Pazar
ORTACA - MUĞLA

'İslam'da aile' konferansı ilgi gördü

Ortaca Müftülüğü tarafından ‘Kutlu Doğum Haftası’ etkinlikleri kapsamında içinde “İslam’da Aile” konulu konferans düzenlendi.

Ortaca İlköğretim Okulu Konferans Salonu’nda yapılan ve 9 Eylül Üniversitesi İlahiyat FakKonfteültesi Öğretim Üyesi Dr. Ziya Şen’in konuşmacı olarak katıldığı konferansı yüzlerce kişi dinledi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan konferans Kur’an-I Kerim tilaveti ve mealinin okunmasıyla devam etti.

Daha sonra kürsüye gelen 9 Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Ziya Şen, “İslam’da Aile” yaşamı hakkında bilgiler verdi. Hz. Peygamberin insanlar için iyi bir örnek oluşturduğuna işaret eden Şen, “Peygamberimiz toplum olarak köle hayatını örnek almayıp, iyi bir baba, iyi bir eş olmuştur. Peygamberimiz eşlerine her zaman değer vermiştir. Kızı Fatma evlendiği zaman gerdek öncesinde kızına nasihat ve öğütlerde bulunmuştur. Eşine yumuşak ve ılımlı ol. O, sana sinirli sözler söylediğinde sen ona karşılık verme. Her zaman sevecen ol. Ayrıca Peygamberimiz kızı evine geldiği zaman ayağa kalkardı. Günümüzde hangi baba kızı geldiğinde ayakta karşılar, buda peygamberimizin çocuklarına çok değer verdiğini gösterir. İslam’da kadının yeri çok önemlidir. Çünkü ailelerin çocuklarımızın yetiştirilmesinden geçer. İslam da birey değil, bireyin toplumsal yaşama katkısı iyi olursa toplumda iyi olur. Toplumu düzeltmek için aile yaşamını düzeltmek gerekir. Aileyi de kadınlarımız ayakta tutar. İyi bir aile yapısı toplumun temelidir” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2009 Pazartesi 15:27:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?