25
Mayıs
2024
Cumartesi
ORTACA - MUĞLA

Kent konseyi toplandı

ORTACA KENT KONSEYİ TOPLANTISI

Ortaca Kent Konseyi, Belediye Başkan Vekili Cemil Durak başkanlığında Ortaca Toptancı Hali toplantı salonunda toplandı.

Kent Konseyi toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kent Konseyi toplantısına kurum müdürleri ve çalışma Grubu Başkanları toplantıda yer aldı. Gündemde olan 6 madde sahiplerinin teklifleri tek tek okunarak tartışıldı.

Gündem maddeleri ise; Kent Turizm ve Kültür Gurubunun teklifi, Kent Eğitim ve Gençlik çalışma gurubunun teklifi, Kent Tarım Çalışma Gurubunun teklifi ve Kentin Fiziki kimliğini oluşturma çalışma gurubunun teklifleri görüşüldü.

Gündem dışı olarak yeni gelecek olan tekliflerin maddeleri Divan Yönetimince tek tek okunarak görüşüldü. Çevre ve Turizm Gurubunun hazırlayıp sunmuş olduğu Ortaca Belediyesine ait olan Sarıgerme Dinlenme Tesislerinin Mavi Bayrak alabilmesi için gerekli çalışmaların yapılması ağırlıklı olarak dile getirildi. Görüş bildiren çalışma guruplarının teklifleri, Belediye Meclisi’ne sunulmasına karar verildi.

Kent Eğitim ve Kültür Gurubu 23 Nisan Çocuk ve Egemenlik Bayramı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve 19 Mayıs Atatürk ve Gençlik Bayramlarında konserler düzenlenmesi, kültürel olarak tiyatro guruplarının ilçeye getirilip, halka gösterilmesi istendi.

Yapılan bu tekliflere karşı olarak, Başkan Vekili Cemil Durak, "Geçmiş olduğumuz 23 Nisan, 29 Ekim ve 19 Mayıs Bayramlarında çeşitli etkinlikler düzenlendik. Geleneksel hale getirmeyi hedefliyoruz. Bu konuda Başkanımız da kararlı. Çeşitli zamanlarda tiyatro gurupları da ilçemize gelmektedir. İzmir’e gitme yerine, buraya bu gurupları getirmek daha uygun olur görüşündeyim” dedi.

Kent Konseyi Tarım Çalışma Gurubunun Başkanı Salim Çöllü de; “Belediye Hali’ne komisyon sisteminin bir an evvel getirilmesi, Ortaca halinde çıkacak olan her türlü ürüne Ortaca damgasının vurulması gerektiğini, yapılan Çevre ve Turizm Festivali’ne tarım ibaresinin konulması, Ortaca’ya bir soğuk hava deposunun bir an evvel yapılaması gerekmektedir. Çevrede bulunan narenciye bahçelerinde yapılan hırsızlıkların önüne geçilmesi için acil tedbirlerin alınmasını talep ediyoruz” diye konuştu.

Bu tekliflerinde üzerinde konuşularak yapıla bileceklerin meclise getirilip değerlendirilmesi kararı verildi. Kentin fiziki yapısının 2010 yılında Belediye Meclisi’nde alınacak yeni bir kararla daha düzenli hale getirilmesi için, verilen teklifin belediye meclisinde görüşülmesi karara varıldı.

Yapılan toplantıya Başkan Vekili Cemil Durak yanı sıra birçok kurum müdürü ve çalışma gurubu başkanları katıldılar. Toplantı 6 gündem maddesinin okunması ve ardından bu madde sahiplerinin taleplerinin tek tek okunarak üzerinde söz almak isteyenlere verilen sözlerle devam edildi. Görüşler ve talepler üzerine konuşulan konular tutanaklara geçirilerek belediye meclisi gündemine getirileceği burada yapılacak olan görüşmelerde uygun bulunan talep ve isteklerin yerine getirileceği konusunda birleşildi son olarak temenni ve dileklerle toplantı son buldu.

ORTACA KENT KONSEYİ TOPLANTISI
ORTACA KENT KONSEYİ TOPLANTISI
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2010 Cuma 10:26:01
Güncelleme :29 Ocak 2010 Cuma 12:32:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?