19
Mayıs
2024
Pazar
ORTACA - MUĞLA

'Kızamık ortadan kalkacak'

Sağlık Bakanlığı’nın Türkiye genelinde başlattığı "Kızamık Aşısı Günleri", Ortaca’ya bağlı köylerle Dalyan Beldesi’nde sabit ve gezici ekipler tarafından uygulamaya konuldu.

Ulusal Kızamık Aşısı Günleri hakkında bilgi veren Ortaca Sağlık Grup Başkanı Dr. Bahadır Yeten, kampanyanın çocukların sağlıklı büyümesi için önem taşıdığını belirterek, "Hazırlanan bu projeyle kızamık hastalığı tamamen ortadan kaldırılacak. Kızamık hastalığı en yüksek bulaşıcı hastalıklardandır. Solunum yoluyla bulaşır; 10-12 gün süren bir kuluçka döneminden sonra yüksek ateş, döküntü, öksürük, burun akıntısı ve konjunktivitle seyreden bir hastalıktır. Çok küçük ya da malnütrüsyonlu çocuklarda, yetişkinlerde bağışıklık sistemi zayıflayan kişilerde ağır seyreder. Kızamık aşısına bağlı gelişen bağışıklık, aşılanların büyük çoğunluğunda ömür boyu sürer" dedi.

Yeten sözlerini şöyle sürdürdü: "İlçemizde, Dr. Hatice Akgün yönetiminde 4 ekip, Dalyan ve Dalyan’a bağlı köylerimizde Dr. Dilek Mutlu’ya bağlı 2 ekip ve Güzelyurt’ ta bulunan Dr. Cüneyt Akın yönetimindeki ekibimiz hemşirelerimizle Akıncı, Sarıgerme, Fevziye köylerine giderek, sağlık ocaklarında kurulan istasyonlarda çocuklarımızı aşılanmaktadır. Sağlık grup başkanlığında kurulan bir ekip de, aşılama istasyonlarını denetlemektedir."

İHA
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2005 Cuma 12:43:25
Güncelleme :30 Nisan 2005 Cumartesi 14:55:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?