19
Mayıs
2024
Pazar
ORTACA - MUĞLA

Konferans ilgi görmedi

GRİP SALGINI KONFERANSI

Ortaca Lisesi ve Ortaokul Mezunları Derneği (OL-MET) tarafından düzenlenen "Domuz Gribi (H1N1) hastalığı ve korunması" hakkında konferansa İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. İsmail Hakkı Timur, Tıp Meslekleri Şube Müdürü Dr. Durali Şahin ve Bulaşıcı Hastalıklar Şube Müdürü Dr. Ömürhan Soyuer, Ortaca İlköğretim Okulu çok amaçlı salonunda konferans verdi. Ülkemizle hızla yayılan hastalık olmasına rağmen ilçe halkının ilgi göstermeyip az sayıda kişinin gelmesi konferans veren doktorları şaşırttı.

İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. İsmail Hakkı Timur ile Tıp Meslekleri Şube Müdürü Dr. Durali Şahin konferansa gelen kişilerin sorularına cevap verdiler.

İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Şube Müdürü Dr. Ömürhan Soyuer de grip hastalığı ve korunması hakkında bilgi verdi. Dr. Soyuer; "Grip Hastalığı Nedir?" sorusuna "Grip; ateş, öksürük, baş ağrısı, halsizlik, kas ağrısı, kusma, ishal ve karın ağrısı (özellikle çocuklarda) ile seyreden bulaşıcı bir hastalıktır. Bölgesel ve küresel salgınlar yapabilir" cevabını verdi.

Hastalığın bulaşıcı olduğunu anlatan Soyuer, şunları söyledi: "Virüsle karşılaşmamış çok sayıda kişinin aynı dönemde hastalanması salgınlara sebep olmaktadır. Bir hastalığın küresel salgın yapmasına Pandem denir. Belirli aralıklarla (15-40 yıl) grip pandemisi görülmektedir. Aşısı olan bir hastalık olup ilk grip aşısı 1940 yılında geliştirilmiştir."

Konferansı düzenleyen derneğin başkanı Prof.Dr. Ahmet Duman da yaptığı açıklamada; "Böyle bir konuya ilçe halkı tarafından ilgi gösterilmemesi bizleri şaşırttı. Bir hafta belediye hoparlöründen ilan yapılmasına rağmen ilgi gösterilmedi. Çocuklarımız için önemli bir konuydu."

GRİP SALGINI KONFERANSI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2009 Pazar 16:06:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?