24
Mayıs
2024
Cuma
ORTACA - MUĞLA

Kurtlar sofrasındayız!

ORTACA BELEDİYESPOR’DE 2. YARI HAZIRLIKLARI

Ortaca Belediyespor Teknik Direktörü Salih Aybey, ilk yarıda şansız maçlar çıkardıklarını belirtti. Hedeflerinin ilk ikide ligi bitirmek olduğunu söyleyen Aybey, “Fikstür avantajımız var, ama bu avantaj kazanılmadıktan sonra bir işe yaramıyor” dedi.

Muğla Süper Amatörlig’de ilk yarıyı istediği sonuçları alamayıp, 3 galibiyet, 3 beraberlik ve 3 mağlubiyetle liderin 6 puan gerisinde 12 puanla tamamlayan Ortaca Belediyespor ikinci yarı hazırlıklarını Ortaca’da sürdürüyor. Günde tek idmanla 24 Ocak’taki Dalyan Belediye Spor maçına hazırlanan Ortaca, ikinci yarıya iyi bir başlangıç yapmak için bu maçtan mutlak galibiyet hedefliyor.

Ortaca Belediyespor Teknik Direktörü Salih Aybey, yaptığı açıklamada ilk yarıdaki şansızlıktan yakınarak; “Geçen yıldan başlarsak, geçen yıl istediğimiz hedefe ulaştığımızı söyleyebilirim. Çünkü amatörde üst lige çıkan takımlar, genele baktığınızda çıktığı sezon tekrar düşüyor. Hele birde ikili takım olursanız. Biz ise geçen yıl düşmemeyi ve ligi iyi bir yerde bitirmeyi hedefledik ve lig sonunda bunu başardık. Bu yıl ise çok şansız bir ilk devre geçirdik. Hemen hemen her maçta 10-15 net gol pozisyonuna girmemize rağmen kendi sahamızda dahi kazanacağımız maçlarda puan kaybettik. Maçların son dakikalarında yediğimiz goller yüzünden de çok puan kaybettik. Mesela bir Bodrumspor’la deplasmanda oynarken, 90+6’da bitecek maçın 90+7.dakikasında yediğimiz golle mağlup ayrıldık” dedi.

Ligde şu anda birbirine denk takımların yer aldığını söyleyen Salih Aybey, “Bu yıl çok güzel ve heyecanlı bir lig var. Takımların hepsi birbirine denk ve puan durumuna da bakarsanız henüz ligde üstten veya alttan kopmalar yaşanmadı. Bütün takımlar birbirinden puan alabiliyor, buda ayrı bir heyecan güzellik katıyor. Ancak ikinci yarıdaki fikstüre bakınca daha avantajlı olduğumuzu söyleyebilirim. İkinci yarı 5 maç içerde oynayacağız ve bunların hepsinden galibiyet hedefliyoruz. Dışarıda oynayacağımız 4 maçtan en azından 8-9 puan alırsak, biz lig sonunda ilk ikinin içinde yer alırız. Deminde söylediğim gibi ikinci yarı fikstür avantajı lehimize gözüküyor ancak şunu da unutmayalım, kazanılmadıktan sonra avantaj bir işe yaramıyor” diye konuştu.

Elindeki mevcut kadroyu da değerlendiren Salih Aybey, “Şu anda Ortaca Belediyespor’un kadrosu Süper Amatör ligdeki en iyi kadrolar arasında yer alıyor. Lig başladığından bu yana takımın çok iyi bir havası var ancak şansızlıklar yüzünden istediğimiz yerde ilk yarıyı bitiremedik. Devre arasına girdiğimizde Kaan ve Buğra ile yolları ayırırken, takviye olarak 1 veya 2 oyuncu düşünüyorduk. Mustafa ile anlaştık. Kendisi çok yönlü bir oyuncu ve takımdaki birçok oyuncu ile hem okul hemde daha önceki oynadığı takımlardan tanışıyor. Bu yüzden de bizim ahengimize uyacak ve çabuk uyum sağlayacak bir oyuncu. Bunun haricinde ise şu an için bir takviye düşünmüyoruz, bu kadro lig sonunda başarılı olabilecek bir kapasiteye sahip” ifadelerini kullandı.

İkinci yarı hazırlıklarını da değerlendiren Aybey, şunları söyledi: “Günde tek idmanla ikinci yarıya hazırlanıyoruz. Ne yazık ki tek sahamız var. Burada da bizim haricimizde genç takım, lise maçları, üniversite takımının antrenmanı da yapılıyor. Haftada iki gün sahayı kullanıyor ve diğer günler kondisyon ağırlıklı bir program izliyoruz. Şu an çalışmalar çok iyi gidiyor, ikinci yarıya hazır bir şekilde gireceğiz”

“Ortaca’daki seyirci Muğlaspor’da dahi yok” diyen Salih Aybey, “Potansiyel olarak bakarsak, bizim seyircimiz 2.ligi kaldırabilecek bir yapıda, takımına da çok büyük artı katkı sağlıyor. Ancak ne yazık ki bazen seyircimiz dezavantajımızda olabiliyor. Bazı maçlarda maçın 90 dakika olduğunu unutuyorlar. İlk dakikalarda bir oyuncu mutlak bir pozisyonu kaçırıyor ve o oyuncu aleyhinde tezahurat başlıyor. Bu atmosferde maçın geri kalan dakikalarında oyuncular üzerinde olumsuz etki yaratabiliyor. Bunun yerine maçın 90 dakika olduğu unutulmasa ve eleştiri maç sonunda yapılsa çok daha olumlu bir sonuç ortaya çıkar. Yoksa dediğim gibi bizim seyircimiz Muğla’da hiçbir yerde yok” diye konuştu.

İkinci yarının ilk maçı olan Dalyan maçını da değerlendiren Salih Aybey, “Dalyan beldemizin takımı. Bizden önce Süperlig’e çıktı ve iki yıl boyunca 3.ligin kapısından döndü. Bu yılki gidişleri ise üzücü, umarım bir an önce toparlarlar. Ancak şu an kurtlar sofrasındayız, herkes can derdinde. Bu yönle bakınca ikinci yarının ilk maçı olan Dalyan maçı çok önemli. Dalyan’ın 4 takviye yaptığını duydum ve bizimle oynayacakları ilk maçtan mutlaka çok iyi bir sonuç almak isteyecekler. Bu maç daha ileriki haftalarda oynansaydı çok daha güzel olurdu. Ama şu anda herkes kendi işine bakacak, bu yüzden de ilk maçtan biz mutlak galip gelmek istiyoruz ve bunun için elimizden geleni yapacağız” dedi.

ORTACA BELEDİYESPOR’DE 2. YARI HAZIRLIKLARI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2010 Çarşamba 13:11:02
Güncelleme :20 Ocak 2010 Çarşamba 17:04:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?