25
Mayıs
2024
Cumartesi
ORTACA - MUĞLA

Meslek edindirme kursları başladı

ORTACA’DE MESLEK EDİNDİRME KURSLARI

İŞKUR Muğla İl Müdürlüğü, Ortaca Belediyesi ve Anadolu Turizm Aşçılar Derneği (ATAD) işbirliğiyle işsizliği önlemek ve kalifiye elamanı yetiştirmek amacıyla hazırlanan ‘Meslek Edindirme Kursları’ başladı.

Dalyan Naciye Haludun Tınaztepe Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nde başlayan mesleki eğitim kurslarına ilk etapta 95 kursiyerin katıldı. Kurslarda, servis bölümü öğretim görevlisi Serdar Belli, servis komi bölümü öğretim görevlisi Yılmaz Miran, bar komisi bölümü öğretim görevlisi Onur Akbulut ve kat hizmetleri bölümünde öğretim görevlisi Zerrin İlseven tarafından bölümlere ait meslek bilgileri veriliyor.

Verilmesine başlanan meslek eğitimi hakkında bilgi veren Kurs Müdürü Onur Ercan; “ Kursiyerlerimize önce yabancı dil eğitimi verilmektedir. Kat hizmetlerinde bir sınıf, diğer servis bölü ve servis komisi bölümlerinde iki sınıf bulunmaktadır. Kursiyerlerimize yabancı dil eğitiminden sonunda kendi bölümlerine ait kurslarla devam edecektir. Verilecek olan meslek eğitimin süresi en uzunu, altı hafta olacaktır. Amacımız, eğitim alan kursiyerlerin iş alanlarının artırılması, kolay iş bulma imkânı olacaktır. Meslek eğitimi alacak kişileri kişi başına 15 TL harçlık verilmektedir. Hastalık durumlarında İŞKUR tarafından sigortaları yapılarak primleri de ödenecektir. Katılımın fazla olması bizleri memnu etti. Sanırım sonuna kadar böyle devam eder. Verilecek meslek içi kurslardan sonra, kursiyerlere gördükleri eğitim konusunda sertifikalar verilecektir” dedi.

ORTACA’DE MESLEK EDİNDİRME KURSLARI
ORTACA’DE MESLEK EDİNDİRME KURSLARI
İHA
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2010 Çarşamba 09:59:04
Güncelleme :9 Haziran 2010 Çarşamba 13:18:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?