28
Mayıs
2024
Salı
ORTACA - MUĞLA

Motosiklet sürücülerine sıkı denetim

Yaz aylarındaki motosiklet kazalarını önlemek ve asgariye indirmek amacıyla Ortaca Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği’ne bağlı trafik ekipleri, ilçe merkezinde motosiklet denetimlerini sıklaştırdı. Ehliyetsiz motosiklet sürücülerinin motosikletleri toplanıp, yedi emin deposuna gönderiliyor.

Ortaca Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği’ne bağlı trafik ekipleri, Yaz aylarında yollarda sıkça rastlanan motosiklet sürücülerinin ehliyet ve kaskı olup olmadığı kontrol ediliyor. Ehliyetsiz motosiklet kullananların motosikletleri toplanıp, yediemin deposuna gönderilip, haklarında tutanak tutulup, mahkemeye sevk ediliyor. Kasksız olanlar ise, cezai işlem yapıldıktan sonra bırakılıyor.

Motosiklet denetlemeleri hakkında bilgi veren Ortaca Emniyet Müdürü Halit Altınbaşak; “Emniyet Müdürlüğümüz bünyesinde bulunan Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği’ne bağlı Trafik ekipleri yaz aylarında yollarda sık sık görülmekte olan ve genel olarak kazalara sebebiyet veren motosiklet sürücüleri sık sık denetlemektedirler. İlçemiz içinde sık rastlanan kasksız ve ehliyetsiz motosiklet sürücülerini yakalanmaktadır.. Ehliyetsiz olan motosiklet sürücülerini tutanak tululup, adalete teslim edilirken, ehliyeti olup ta Kasksız ve eksiği olan motosiklet sürücülerine cezai işlem yapılmaktadır. Amacımız, ilçemizde içinde ehliyetsiz, eksiksiz motosiklet sürücüsü bırakmamak. Denetlemelerimizi sık sık yapacağız” dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2009 Perşembe 11:22:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?