27
Mayıs
2024
Pazertesi
ORTACA - MUĞLA

Muayene istasyonu talebi reddedildi

TÜV-TURK araç muayene istasyonun yetersiz kalması nedeniyle Dalaman, Ortaca, Köyceğiz ilçelerinin kullanımı için belediye başkanlarının başlattığı yeni bir muayene istasyonu talebi ret edildi.

Muğla merkez ve ilçelerindeki Milas, Bodrum ve Fethiye’den daha çok araç bulunması nedeniyle araç muayene istasyonunun Ortaca’da kurulması için çalışmaların başlamasını isteyen Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, Köyceğiz İlçesi Belediye Başkanı Salih Erbay, Dalaman Belediye Başkanı Sedat Yılmaz, Dalyan Beldesi Belediye Başkanı Arif Sarı, Beyobası Belediye Başkanı Besim Özbek, Toparlar Beldesi Belediye Başkanı Kamil Ceylan ile Ortaca Esnaf Odası Başkanı Hüsamettin Karaşahin, Ortaca Şoförler ve Otomobilciler Başkanı Halil Erpak ile Köyceğiz Şoförler ve Otomobilciler Başkanı Ünal Palancıoğlu Ulaştırma Bakanlığı İzmir Bölge Müdürlüğü ve TÜV-TÜRK firmasına başvuruda bulunmuştu.

Konu ile ilgili isteklerin yetkililer tarafından ret edildiğini bildiren Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik; “Ortaca, Dalaman, Köyceğiz, Beyobası ve Dalyan Belediye Başkanları ve üç ilçemizin Şoförler Odası ve Esnaf Odası başkanları çok yerinde bir karar alarak ve yöremizde yaşayan araç sahiplerimizin ihtiyaçlarını da göz önüne alıp, Ortaca da sabit bir muayene istasyonu açılmasını talep etmiştik. Halen sabit istasyona sahip ilçelerimizdeki araç sayısını göz önüne aldığımızda bu talebimizin haklı ve yerinde görüleceğini umuyorduk. Ancak bu haklı talebimiz gerekçe gösterilmeden reddedilmiş bulunuyor. Gelen yazıda ileriki bir tarihte talebimizin değerlendirileceği bildirilmiştir. Biz bu ileriki tarih cümlesinden bir umut çıkarmak istiyor ve konunun takipçisi olacağımızı yöre halkımıza iletmek istiyorum” dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2009 Çarşamba 11:39:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?