20
Mayıs
2024
Pazertesi
ORTACA - MUĞLA

Nadir Şahin'den imza günlü tanıtım

Ortaca Belediyesi editörü Nadir Şahin’ in uzun zamandır üzerinde titizlikle çalıştığı Ortaca’nın eski fotoğraflarından oluşan arşiv çalışması bir albüm kitabı haline getirdiği “Fotoğraflarla Ortaca Tarihi” Albüm kitabının tanıtımını ve imza gününü Işık Düğün Salonu’nda gerçekleştirdi.


Nadir Şahin’in imza gününde, Seren ile Ferhat Cam’ın Gitar Dinletisiyle başlayan gecede Kaymakam Mustafa Gürdal, Emniyet Müdürü Halit Altunbaşak ve çok sayıda davetli katıldı.

Nedret Akar’ın hazırlayıp, Nadir Şahin’in seslendirdiği, “Evrensel Atatürk” sinevizyon gösterisi muhteşemdi. İnsanın tüylerini diken diken yaparken, geceye katılanlar tarafından beğeni ile izledi. Gecenin son bölümünde, Nadir Şahin Albüm Kitabı’nı alanlara teşekkür edip, tek tek imzaladı.


İmza günü ve “Fotoğraflarla Ortaca Tarihi” adlı Albüm Kitabı hakkında bilgi veren Nadir Şahin; “Türkiye’ de ender sayıda yapılan bu çalışma, Muğla ilinde tek olma özelliğini taşıyor. Dış kapağı sıvama cilt olan albüm sayfaları 135 gram parlak kuşe kağıttan oluştu. Fotoğraflarla Ortaca Tarihi albümünde 197 fotoğraf yer almaktadır. Bu albüm kitabını oluşturmak için yaklaşık on yıl önce yola çıktım. Hatırlanacağı gibi, 2001 yılı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamı içinde ilk sergimi Belediye Kültür Salonunda açmıştım. Bu sergi bir ay boyunca ziyarete açık kaldı. Aynı yıl Ortaca Festivali bünyesinde bir stant yeri alarak, 4 gün boyunca bu fotoğraflar sergilendi.

Geçtiğimiz 15. Ortaca Festivali ve 8. Ekin Sanat Günlerinde bu fotoğraflar seslendirme eşliğinde izleyicilere gösterilirken bu albümün çalışmasının yapıldığını ve ellerinde fotoğraf bulunduranların bana ulaştırmasını bizzat anons ettim. Ben üzerime düşen görevi fazlasıyla yaptığıma inanıyorum. Bu ebatta ve bu kalitede böyle bir albüm kitabını Muğla ilinde sadece Ortaca’ da oluşturduğum için ayrı bir mutluluk duyuyorum. Bunun bir örneğini 1996 yılında Konya Belediyesi yapmıştır, o da benim kitabımın yarısı kadardır. Buradan gazeteniz aracılığıyla bir kez daha bana fotoğraflarını veren herkese, katkıda bulunan arkadaşlarıma ve imza günümde beni yalnız bırakmayan başta Kaymakamımız Mustafa Gürdal’a, Emniyet Müdürümüz Halit Altunbaşak’a ve gelen davetlilere teşekkür ederek şükranlarımı sunuyorum” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2008 Pazartesi 15:45:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?