23
Mayıs
2024
Perşembe
ORTACA - MUĞLA

Narenciye Birliği kuruluyor

Ortaca  ve çevresinde narenciye üreticiliği yapan çiftçiler, Narenciye Üreticileri Birliği kurulması yönünde yapılan oylamada oybirliğiyle birlik kurulmasını istedi.

Tariş toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Narenciye Üreticileri Birliği kurulması için uzun süredir çalışmalar yapan emekli Prof. Dr. Niyazi Özdemir ile İlçe Tarım Müdür Vekili Şaban Sarıkaya, Ziraat Odası Başkanı Turgut Temeltekin, Tariş Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Karadon, Tariş Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Çetin ve narenciye üreticileri katıldı. Toplantıda üreticilere, narenciye ağaçlarının kuruması, nar suyu ve atılacak gübreler hakkında bilgiler verildi.

Tariş Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Karadon, Narenciye Birliği’ne her türlü desteği sağlamaya hazır olduklarını belirterek, "Üreticilerimiz satış konusunda çok paralar kaybetti. Eğer böyle bir birlik kurulmuş olsaydı, üreticilerimiz paralarını kaybetmez, narenciyeleri de heba olmazdı" dedi.

Ortaca Ziraat Odası Başkanı Turgut Temeltekin ise "İstiyoruz ki üreticilerimize gübrelerini, tohumlarını verelim. Bu iş sermaye gerektiriyor. İnanıyorum ki önümüzdeki yıllarda bu da gerçekleşecektir" diye konuştu. Konuşmaların ardından düzenlenen oylamada, üreticiler Narenciye Üreticileri Birliği kurulması yönünde oy kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2005 Pazartesi 16:57:47
Güncelleme :13 Nisan 2005 Çarşamba 11:58:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?