19
Mayıs
2024
Pazar
ORTACA - MUĞLA

Narenciye üreticilerine uyarı!

Ortaca Ziraat Odası Başkanı Salim Çöllü, narenciye hasat zamanın yaklaşılması nedeniyle narenciye üreticisi çiftçilerin, narenciye satışlarında mağdur duruma düşmemeleri için uyarıda bulundu.

Limon ve narenciye ürünlerinde 2009 yılı hasat döneminin başladığına işaret eden Ortaca Ziraat Odası Başkanı Salim Çöllü, “Bundan önceki dönemlerde satıştan dolayı birçok çiftçimiz mağdur duruma düşmüşlerdir. Narenciye üreticisi çiftçilerimizin aynı durumları bu yıl da yaşanmaması için üreticilerimiz yapılan sözleşmeleri daha dikkatli yaparak aşağıdaki kurallara uymaları menfaatleri icabıdır. Satışlarda Şirketlerin imza yetkisi olan kişilerle yapmaları, aradaki aracılarla sözleşme yapmamaları, sözleşmede belirtilen malın fiyatı, miktarı gibi konular açıkça sözleşmelerde yer almalıdır. Ödeme gün ve tarihlerini özellikle belirtmelidirler” dedi.

Ürün teslimleri konusunda da üreticileri uyaran Çöllü, “Ürünü topladıktan sonra şu miktarda ürün teslim alınmıştır diyerek tutanak yapmaları, yapılan tutanakları ürünü alan sözleşme sahibine imzalatmaları. Çıkacak ihtilaf halinde mahkeme yoluyla haklarını arama açısından çok önemli olup, çiftçilerimizin bu konulara özen göstererek mağdur olmamalarını diler bol kazançlı bir hasat dönemi geçirmelerini temenni ederim” diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2009 Perşembe 11:05:03
Güncelleme :7 Ağustos 2009 Cuma 12:41:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?