18
Mayıs
2024
Cumartesi
ORTACA - MUĞLA

‘Ortaca’ ihracata başladı

‘ORTACA’ MARKALI LİMONLARIN İHRACATINA BAŞLANDI

Ortaca Sebze ve Meyve halinde işlenen “Ortaca” Markalı limonlar günde 4-5 Tır dolusu işlenmiş limonlar; Ukrayna, Polonya, Çek Cumhuriyeti ve Özbekistan devletlerine ihracat edilmeye başlandı.

“Ortaca” markalı limonları yurt dışına ihracat eden Sebze ve Meyve halinde kapsamalık yapan Ramazan ve Mehmet Çiftçi kardeşler; “ Ortaca Belediyesi’ne ait Sebze ve Meyve Hali’ndeki kurduğumuz işlerimizde üreticilerden aldığımız narenciye ürünlerini işleyip, ‘Ortaca’ markası vurarak ihracatımızı hızlı bir şekilde yapmaktayız. İşlenen limonları günde yaklaşık olarak 4-5 tır dolusu Ukrayna, Polonya, Çek Cumhuriyeti ve Özbekistan başta olmak üzere, iç piyasada bir çok ilimize narenciye sevkıyatımız devam etmektedir” dedi.

Mehmet Çiftçi açıklamasını devam ettirerek; “Bilindiği gibi bu yıl narenciye üreticisinin malı çok fazla para etmedi. Birçok çiftçimizin de narenciye ürünü tarlasında ağacında kalmıştı. Yapmış olduğumuz girişimler sonunda, dış piyasada ve iç piyasada birçok Pazar bulduk. Üreticilerimizin tarlasında ki ağaçlarında kalan son narenciye ürünlerinin değerlenmesini sağladık. Böylelikle hem ürecinin elindeki ürün para etmiş oldu, hem bizler para kazanırken ülkemize de döviz girdisi olmuş oldu. İş yerimizde çalışan birçok insanımız ise, evlerine ekmek götürecek para kazandılar. Şu an biz dış Ülkelere ve iç piyasaya limon, Velense portakal ve Vaşinton portakal ihracatımıza devam etmekteyiz bunların hepsini de ‘Ortaca’ patenti adı ile yapılmaktadır” diye konuştu.

‘ORTACA’ MARKALI LİMONLARIN İHRACATINA BAŞLANDI
‘ORTACA’ MARKALI LİMONLARIN İHRACATINA BAŞLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2010 Çarşamba 10:42:03
Güncelleme :24 Mart 2010 Çarşamba 14:44:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?