26
Mayıs
2024
Pazar
ORTACA - MUĞLA

Ortaca Satranç Turnuvası

Türkiye Satranç Federasyonu tarafından Şubat ayı içerisinde Antalya’da yapılacak Türkiye birinciliği öncesi Ortaca’da yapılan satranç turnuvaları yoğun ilgi gördü. İki gün süren turnuvanın birincileri belirlenerek dereceye giren ve finallere katılacak olan öğrencilere madalyaları verildi.

Muğla Üniversitesi Ortaca Meslek Yüksek Okulu’nda gerçekleştirilen turnuvada 135 genç yarıştı. 17 hakemin görev aldığı ve 2 gün süren yarışmalarda 17 hakem görev aldı. Baş Hakem Nuri Demir’in, bilgisayar hakemi olarak Halil Saruhan’ın görev aldığı satranç turnuvası hayli çekişmeli geçti. Satrancılar masa başında ter dökerken velileri de dışarıda heyecanla sonucu merakla beklediler.

Türkiye Satranç Federasyonu tarafından Antalya’da yapılacak Türkiye birinciliği yarışmasına katılmaya hak kazanan satranççılarla ilgili bilgi veren Türkiye Satranç Federasyonu Ortaca Temsilcisi Cengiz Şatır; “Şubat Ayı’nın ilk haftasında düzenlenecek olan satranç Türkiye birinciliği için, ilçemizde 135 kişi katıldı. 5 tur üzerinden satranç turnuvası düzenledik. Katılım çok iyiydi.

Ne var ki ilçemizde satranç oynayacak bir salonunun olmayışı nedeniyle, müsabakaları Muğla Üniversitesi’ne bağlı Ortaca Meslek Yüksek Okulu Salonu’nda yapmak zorunda kaldık. Okul idaresine yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi. Yapılan müsabakalar sonunda dereceye girenlere ödül verildi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2009 Pazar 18:19:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?