26
Mayıs
2024
Pazar
ORTACA - MUĞLA

Ortaca'da şok cinayetler

Muğla'nın Ortaca ilçesi Dalyan beldesinde bulunan Dalyan Su Ürünleri Kooperatifi'nde koruculuk yapan iki kişinin devriye gezerken öldürüldükleri bildirildi.

Korucuların Dalyan Kanalı'nda kimliği belirsiz kişi veya kişilerce av tüfeğiyle yakın mesafeden ateş edilerek vuruldukları ve olay yerinde hayatlarını kaybettikleri öğrenildi.


Dalyan Su Ürünleri Kooperatifi'nde (DALKO) 9 yıldır görev yapan İdris Cesur(38) ile Mehmet Yılmaz(38) gece 15.00-23.00 vardiyasında kaçak balık avcılarını kontrol etmek için göle açıldılar. Yılmaz ve Cesur gece vardiyaları bitmesine rağmen kooperatife dönmeyince 23.00-07.00 vardiyasına çıkmak için hazırlık yapan görevliler arama başlattı. Arama sonunda gece saat 02.00 sıralarında Su Ürünleri Kooperatifi'ne ait teknenin içinde Cesur ve Yılmaz'ın cesetleriyle karşılaşıldı. Olay Köyceğiz Jandarma
Komutanlığı'na sına haber verildikten sonra DALKO Başkanı Muhammet Aktaş da olay yerine geldi.
Yapılan ilk tespitte Cesur ve Yılmaz'ın teknede portakal yerken yanlarına gelen kişi veya kişilerce yakın mesafeden av tüfeğiyle vuruldukları belirlendi. Maktullerden birisinin ön kısmından diğerinin ise arka kısmından vurularak olay yerinde hayatını kaybettikleri öğrenildi.


Köyceğiz Jandarma Komutanlığı DALKO'ya ait tekneyi Köyceğiz Gölü Limanı'na çekerek incelemeye aldı.


Tekneden alınan İdris Cesur ile Mehmet Yılmaz'ın cesetleri Köyceğiz Devlet Hastanesi Morgu'na konulduktan sonra Cumhuriyet Savcılığı tarafından gerekli incelemelerin yapılmasının ardından kesin ölüm nedenlerinin öğrenilmesi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.


Köyceğiz İlçesi Yangı köyüne kayıtlı olan İdris Cesur'un 5, Mehmet Yılmaz'ın ise 4 çocuk babası olduğu öğrenildi.


Köyceğiz Jandarma Komutanlığı ve Cumhuriyet Savcılığı'nın olayla ilgili soruşturmaya devam ettiği bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2009 Cuma 14:19:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?