18
Mayıs
2024
Cumartesi
ORTACA - MUĞLA

Ortaca’ya 100 yataklı hastane

ORTACA’YA 100 YATAKLI HASTANE

AK Parti İl Başkanı Gültekin Akça ve AK Parti Ortaca İlçe Başkanı Mesut Yazan, Ortaca’da 100 yataklı devlet hastanesi yapılması projesinin son aşamaya gelindiğini açıkladılar.

AK Parti İlçe Başkanı Mesut Yazan yaptığı açıklamada; “Ortaca’da yıllardır devlet yatırımı almıyor diye konuşuyorduk. Artık bundan sonra böyle olmamasını istiyor ve bu nedenle dur durak bilmeden çalışıyoruz. Çok laf değil, çok iş üretmek istiyoruz. Ortaca’mıza hizmet etmekten son derece mutluyuz. Ortaca’mıza ve Ortacalılarımızı çok seviyoruz. Bu hizmetler uzun yıllar uğraşmamız sonucu buraya geldi. Biz şimdiye kadar kesin sonuç almadan bu yatırımlarla ilgili halkımız ile paylaşmak istemedik. Hayal üzerinden değil, gerçeklerle ilgili halkımıza ulaşalım diye bugünleri bekledik. Ben ve teşkilatım, Ortaca’ya hizmet, mutluluğun en güzeli diyoruz, her şey Ortaca için” dedi.

Ortaca’ya yapılacak hastane ve diğer yatırımların ayrıntılarını anlatan Yazan, “İlçemizin Gölbaşı Mevkii Anten tepede bulunan 25.101 metre kare arazinin uzun ve yorucu çalışmalardan sonra 05 Ocak 2009 tarihinde Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı orman alanını Sağlık Bakanlığı’na tahsisini yaptırdık. Sağlık İl Müdürlüğü tarafından gerekli yazışmalar yapılarak, Milletvekillerimiz Prof. Dr. Yüksel Özden, Dr. M. Nil Hıdır ve İl Başkanı Gültekin Akça ile yaptığımız takipler sonunda müjdeli haberi Sağlık Bakın Recep Akdağ’dan aldık. Ortaca’da yapılacak olan 100 yataklı hastane 2010 yılı yatırım palanı içine alınmıştır. Hastanenin yapılacağı arazi üzerinde araştırmalar yapmak için defalarca uzmanlar gelip, inceledi. Belediyemiz ile Elektrik Dağıtım Şirketi Aydem ve Orman idaresi gerekli belgeleri hazırlamakta olup, en kısa zamanda Ankara’ya ulaştıracağız. Yaklaşık 10 milyon liraya mal olması beklenilen yeni Ortaca Devlet Hastanesi Gölbaşı mevkiindeki Anten tepe’ye yapılacak ve 100 yataklı olacağı gibi, 2010 yılı yatırımına alınan projenin bu yıl içerisinde temeli atılması planlanıyor. Devlet Hastanesi günümüz şartlarına da uygun olarak planlanıyor. Hastanenin hemen hemen tüm branşlarda hizmet vermesi hedeflenirken, modern, çağdaş ve günümüz Sağlık Bakanlığı normlarına ve hizmetlerine en uygun şekilde planlanmıştır” diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı Gültekin Akça da, “Sosyal Güvenlik Genel Müdürlüğü ile Milletvekilimiz Dr. Mehmet Nil Hıdır’ın görüşmeleri sonucunda Ortaca’ya şube açılmasına onay çıkmıştır. Önümüzdeki günlerde SGK İl Müdürü Ortaca’ya gelip, Kaymakam, Belediye Başkanı ve Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı ile beraber bina araştırması yaparak uygun bir yer bulup, SGK şubesini açacaktır. Sigortalılarımızı ve esnaflarımızı Muğla’ya gitmekten kurtarıp, tüm işlemlerini İlçede yapmalarına olanak sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Mart 2010 Pazar 13:29:03
Güncelleme :15 Mart 2010 Pazartesi 00:29:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?