1
Haziran
2024
Cumartesi
ORTACA - MUĞLA

Şehit babasından eğitime destek

Ortaca'da ilköğretim okuluna adı verilen şehit Nasuh Aydın’ın babası Mehmet Aydın tarafından yaptırılan anasınıfı hizmete açıldı.

Anasınıfı binasının yapılmasında hiçbir fedakarlıktan kaçınmadığını bildiren Aydın, "Oğlum Nasuh Aydın, vatanı için askerde şehit düşmüştü. Mahallemizdeki ilköğretim okuluna adı verildi. Aile olarak çok sevindik. Okulumuzda anasınıfı yoktu. Aile olarak karar alıp, anasınıfı binasını yaptırdık" dedi.

Okul Müdürü Mehmet Demirel de, "Dalaklı Mahallesi’ndeki Şehit Nasuh Aydın İlköğretim Okulu’nda ana sınıfı hizmet binamız yoktu. Okulumuzun adını taşıyan şehidimizin babası Mehmet Aydın gelip, nasıl bir yardım yapabilirim diyerek, bizlerden bilgi aldı. Okul idaresi olarak, anasınıfı binamız yok diyerek kendilerini bildirdik. Gelecek yıl, minik öğrencilerimiz daha rahat bir şekilde okulumuzu gelerek, öğrenimlerine devam edeceklerdir" şeklinde konuştu.

Anasınıfının açılışını Ortaca Kaymakamı Salih Yüce yaptı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Kazancı’nın da hazır bulunduğu açılışta, şehit babası Mehmet Aydın öğrenciler tarafından alkışlandı. Anasınıfı açılışından sonra Ortaca Kaymakamı Salih Yüce yaptığı hizmetten dolayı Mehmet Aydın’a plaket vererek teşekkür etti.

 

İHA
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2005 Pazartesi 15:46:53
Güncelleme :27 Haziran 2005 Pazartesi 14:17:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?