27
Mayıs
2024
Pazertesi
ORTACA - MUĞLA

Sezer: Çiftçi kaderine terk edildi

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, son dönemde çiftçinin büyük bir sıkıntı içerisine girdiğini belirterek "Bakınız çiftçi battı, ülkede battı. Bilerek söylüyorum battı. Altı yıl önceki fiyatla ürününü satamıyor" dedi.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Ortaca DSP Belediye Başkan Adayı Ali Yalçın Koçak'a destek vermek için Ortaca'ya geldi. DSP Belediye Başkan Adayı Ali Yalçın Koçak'ın Seçim Bürosu önüne seçim otobüsü ile gelen DSP Genel Başkanı Sezer, halka bir konuşma yaptı.

AK Parti Genel Başkanı'nın devletin uçaklarına bindiğini ve belli büyük illere gittiğini anlatan Sezer, şunları söyledi: "O illere uzak yakın çevre illerden de partilileri otobüslerle o yere taşıyor sözüm ona miting yapıyor; vatandaşla buluşuyor. Oysa halkçı Ecevit'in kurduğu halktan yana, halkın ihtiyaçlarından doğmuş DSP, belde belde, ilçe ilçe Türkiye'yi dolaşıyor, sadece o belde ki, sadece o ilçedeki vatandaşlarla buluşuyor. Bu gün Ortaca'da olmaktan, sizlerle buluşmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum, gurur duyuyorum. Burada bulunmaktan memnunum ama milletin içinde bulunduğu durumdan memnun değilim."

Son dönemde çiftçinin büyük bir sıkıntı içerisine girdiğini iddia eden Sezer, sözlerine şöyle devam etti: "Bakınız çiftçi battı, ülkede battı. Bilerek söylüyorum battı. Altı yıl önceki fiyatla ürününü satamıyor çiftçimiz. O günden beri maliyetler, girdiler üç katına çıktı. Sebzelerde de böyle, tahılda da böyle, pamukta da böyle aklınıza gelen diğer tüm ürünlerde böyle. Çiftçimiz altı buçuk yıldır kaderine terk edildi. Rekabet ortamda çiftçiye destek mi olur diyerek, çiftçimizi büyük sıkıntıya uğrattı. Maliyetler arttı girdiler arttı, tavan yaptı."

Ürün bedellerinin yerinde kaldığını anlatan Sezer, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hükümet ve başbakan yan gelip yattı. Esnaf perişan, alış veriş yapacak kimse kalmadı. Millet yoksul, esnaf siftahsız dükkan kapatır hale geldi. Yetmedi kredi aldı kredisini ödeyemedi, faizini bile ödeyemiyor. Kepenk kapatmak zorunda kalıyor, ticaretten çekiliyor. Esnaf sıkıntı içinde. Emekliler, yıllarca çalıştı emek verdi, emekçi oldu, huzur içinde yaşayacak ama emeklileri perişan ettiler. Benimde 57. Hükümette içinde bulunduğum bir kararname ile emeklilere verilen 80 TL artışı altı buçuk yıldır vermiyorlar. Emekliyi perişan ettiler. Emekli de artık hayatın yükünü kaldıramıyor."

Emekli bir vatandaşın "emekli parası ile geçinemiyorum" diye bağırması üzerine, DSP Genel Başkanı Sezer, şöyle karşılık verdi: "Sizin söylediğinizi söylemek istemiyorum yazıklar olsun onlara."

Vatandaşın biri ise "Aziz Nesin'in 65 dediğini ama 29 Mart'ta aptal olmadığımızı göstereceğiz" diye bağırması üzerine alanı dolduranlar tarafından alkışlandı.
DSP Genel Başkanı Sezer, Türkiye'nin dünyanın en pahalı elektriğini kullandığını dile getirdi. Konuşmasına devam eden Sezer, şunları söyledi: "Enflasyon yüzde 7,7'ye düşmüş haberiniz varmı? Durum iyi, Başbakan öyle söylüyor. Enflasyon 7.7'ye düştü de elektriğe bir yılda yüzde 62 zam geldi. Elektrik evlerimizde canımızı yakıyor."

Ortaca programını tamamlayan DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Dalyan, Köyceğiz, Beyobası ve Ula'nın ardından Muğla'da partilileriyle bir araya gelecek.

iha
Yayın Tarihi : 26 Mart 2009 Perşembe 10:36:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?