23
Mayıs
2024
Perşembe
ORTACA - MUĞLA

Sivrisinekle mücadele başladı

Ortaca Sağlık Grup Başkanlığı’nın kurduğu sivrisinekle mücadele ekibi, Ortaca, Dalyan ve Sarıgerme’de çalışmalarına başladı.

Sivrisinekle mücadele konusunda bilgi veren Ortaca Sağlık Grup Başkanı Dr. Bahadır Yeten, "Bilindiği gibi Ortaca fiziki özelliği itibariyle sivrisinek üremesine elverişli bir bölge. Sivrisinekle mücadele büyük önem taşımakta. Sağlık Grup Başkanlığı, Ortaca ve Dalyan belediyeleri ve sağlık ocakları, Sarıgerme ve Dalyan turistik işletmeleriyle otelleri ortak hararet ederek sivrisinekle mücadele yapmaktadır" dedi.

Sivrisinek mücadelesinde direk hedefe yönelik, en iyi sonucu alabilecek ekonomik yöntemler kullandıklarını belirten Dr. Yeten, "Açık alanlarda mazotla dumanlamayı, bütün canlılara, hayvanlara, bitkilere, insanlara, özellikle yaşlılara, bebeklere ve solunum rahatsızlığı olanlara çok zarar verdiği için uygun bulmuyoruz. Sivrisineksiz daha rahat günler geçirmek istiyorsak halkımız da bu konuda duyarlı olmalı, ilaçlama ekibine yardımcı olmalı ve bazı tedbirler almalıdır. Bunlardan bazıları ise foseptik çukur kapakları altına sünger konularak sivrisineklerin giriş çıkışı engellenmeli, foseptik çukur havalandırmaları sinek teliyle kapatılmalı. Su arklarının akışkanlığı sağlanmalı, atık suların birikmesi önlenmeli. Kuyu ve havuz suları boşaltılmalı ve ilaçlanmalıdır" dedi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2005 Pazartesi 16:09:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?