20
Mayıs
2024
Pazertesi
ORTACA - MUĞLA

Vali, Ortaca'da incelemelerde bulundu

Muğla Valisi Ahmet Altıparmak, İl Emniyet Müdürü Emin Körpe ile birlikte Ortaca ilçesinde incelemelerde bulundu. Vali Altıparmak ve beraberindekiler ilçede ilk önce Kaymakam Mustafa Gürdal’ı ziyaret etti.


Ziyarette Vali Altıparmak’a ilçe hakkında bilgiler veren İlçe Kaymakamı Mustafa Gürdal, ilçenin coğrafi durumunu, halkın genelde ziraatla uğraştığını sebze, narenciye ve seracılıkla uğraştığını anlattı. İlçedeki binaların modern bir şekilde yapıldığını belirten Gürdal, “İlçedeki okuma yazmanı yüzde doksan dokuzdur. İlçedeki en başarılı olan Ortaca Lisesi ikili öğretim yapıyor. Eğer okul binası yapılırsa başarı daha da artacaktır. Belediyemizin yardımlarıyla hayırsever bir vatandaşımız Bahçelievler Mevkiinde okul binası yeri bağışladı. Ortaca-Dalyan karayolunu genişletilmesini ve burada ışıkların konması bizim için çok önemli” dedi.
Kendisine aktarılan bilgileri dinleyen Vali Ahmet Altıparmak da, “Burası karayolları ağına dahil değil. Bu yol Turizm yolu. Bu yolun yarısını Ortaca Belediyesi Yarısını da Dalyan belediyesi geri kalan kısmını da köy hizmetleri olarak biz yapmamız gerekir. Bu sorun yakın bir zamanda çözülecek” dedi.


Ortaca Belediye Başkanı Salih Özdemir ise; “Ortaca ilçesi’nden Dalyan beldesi’ne kadar yol var. Kanalın karşı tarafında da yol hazır. Sadece kanal üzerinde karşı tarafa geçecek bir şey yok. Bunu da ÖÇK izin vermiyor. İzin verildiği takdirde kanal üzerine sal yapıp, Marmaris İlçesi 15 Dakikaya inecek, İlçeden Marmaris İlçesi’ne iş için giden vatandaşlarımız bir saat yol yapmaktan kurtulacaklardır” diyerek sorunlarını dile getirdi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2008 Çarşamba 18:12:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?