20
Mayıs
2024
Pazertesi
ORTACA - MUĞLA

Vali Altıparmak, Dalyan'da

Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, bir dizi incelemede bulunmak üzere Ortaca ilçesine bağlı Dalyan Beldesi’ne geldi. Ortaca Kaymakamı Mustafa Gürdal ve DalyanBelediye Başkanı Suat Tufan tarafından karşılan Vali Dr. Ahmet Altıparmak, ilk olarak yapılacak olan ve Dalyan’ın geleceğinde önemli rolü olacak tekne çekek yerinde incelemede bulunarak Belediye Başkanı Suat Tufan’dan bilgi aldı.


Dalyan Belediye Başkanı Suat Tufan, Vali Dr. Altıparmak’a yıkılan PTT binasının yerine yapacak oldukları meydan düzenlemesinden ve 1522 yılında Kanuni Sulatan Süleyman’ın Rodos işgalinden önce yaptırdığı Dalyan Camiinde yapılacak olan yenileme çalışması hakkında da bilgiler verdi. Çevreye duyarlı projelerden bahseden Dalyan Belediye Başkanı Suat Tufan; “Kanalımızı ve gölümüzü korumak için çevreci tekne modelleri geliştiriyoruz. Güneş enerjisiyle çalışan elektrik sistemiyle çalışan tekne modellerini çekek yerinin faaliyete geçmesiyle seri üretimin yapılacağını, kayıt dışı tüm teknelerinin kanalda dolaşımlarının yasaklanacağız” dedi.


Dalyan’a daha önce 1990’lı yıllarda geldiğini söyleyen Vali Dr.Ahmet Altıparmak; “Dalyan çok değişikliğe uğramış, modern görünümlü güzel bir belde olmuş. Dalyana yakışır bir çarşı ortaya çıkarmış ve güzelde markalar getirmişsiniz. Dalyanlılar çok şanslı. Her ilçe ve beldelerde olması gerekeni siz Dalyan’da yapmışsınız” diye konuştu.


Kanal turu sırasında Dalyan Belediye Başkanı Suat Tufan, Vali Dr.Ahmet Altıparmak’ı bu sene sahil güzergâhında açılacak olan sahil yolu hakkında da bilgiler verdi. Tufan, şunları söyledi: “Hiçbir ağaca ve bitkiye dokunulmadan daha önce açılan sevgi yolu gibi Dalko İskelesi’ne kadar açacağız. Bu konuda 18 uygulaması yaptık. Amacımız sahil bandını imar planına uygun hale getirerek vatandaşlarımızın hizmetine sunmaktır”


Ortaca Kaymakamı ve Belediye Başkanıyla kısa bir Dalyan kanal turu yapan Vali Altıparmak, kral kaya mezarları önünde fotoğraf çektirdi. Vali Dr. Ahmet Altıparmak gezisinin son bölümünde Dalyan’da yeni açılan çarşı mağazalarını gezerek, mağaza sahiplerinden bilgiler aldı.

iha
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2008 Pazartesi 22:27:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?