24
Mayıs
2024
Cuma
ORTACA - MUĞLA

Yanlışı düzelteceğiz

ORTACA CHP’DE REFERENDUM ÇALIŞMALARI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muğla Milletvekili Prof. Dr. Gürol Ergin, Ortaca CHP tarafından düzenlenen referandum çalışmalarında vatandaşlarla bir araya geldi.

Ortaca CHP tarafından düzenlenen referandum çalışmalarında CHP Milletvekili Prof. Dr. Gürol Ergin’e CHP İlçe Başkanı Mehmet Sertkaya, İl Genel Meclis Üyesi M. Ali Avcı ve İlçe Yönetim Kurulu üyeleri eşlik etti.

Yapılacak olan referandum öncesi çalışmalar hakkında açıklamada bulunan CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Gürol Engin, “Sizlerinde bildiği gibi, Anayasa Halk oylamasında ‘Hayır’ oylarının yüksek çıkması için, elimizden gelen bütün çabayı gösteriyoruz. Kaderin cilvesi bir olarak, 12 Eylül Günü’nde bir Anayasa değişikliğine gideceğiz. Türk Milleti 12 Eylül 1982’de ‘evet’ oyları vererek yapmış olduğu yanlışı, bu 12 Eylül’de ‘Hayır’ oyları ile düzelteceğiz. 12 Eylül 1982 Anayasası’nı hazırlayanlar, adaletten kaçabilmek için anayasa’yı 15 madde koymuşlardı. Bu gün iktidarda bulunanlar da adaletin elinden kurtulabilmek için geçici 15 . Maddeden daha önemli olarak, Anayasa Mahkemesini kendilerinin belirlediği hâkimlerden oluşan bir madde koymaktadır. Şunu söylemek istiyorum; Türk Milleti içerisinde ‘evet’ demeyi düşünenler, Tayip Erdoğan’ı bir şekilde kurtardıklarını farkına varmalıdırlar. Ama hayır diyecek olanlar da milletin zulümden, istinattan ve yoksulluktan kurtaracaklardır. Bunu bilmektedirler. Bu bakımdan milletimizin ‘Hayır’ demesini istiyoruz” dedi.

ORTACA CHP’DE REFERENDUM ÇALIŞMALARI
ORTACA CHP’DE REFERENDUM ÇALIŞMALARI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2010 Çarşamba 13:28:05
Güncelleme :1 Eylül 2010 Çarşamba 16:09:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?