24
Mayıs
2024
Cuma
ORTACA - MUĞLA

Yüzer iskele denize indirildi

DALYAN DELİKADA İSKELESİNİN PARÇALARI DENİZE İNDİRİLDİ

Ortaca’ya bağlı Dalyan beldesi çıkışında bulunan Delikada’da ahşap olan iskelenin yerine yaptırılan yüzer iskeleler denize indirildi.

Bir ay içinde montajı tamamlanacak olan yüzer iskele tamamlandığında, Marmaris, Fethiye, İçmeler Bölgeleri’nden gelen bin 500-2 bin kişilik gemiler yeni yapılacak olan iskeleye rahatça yanaşabilecekleri belirtildi.

Yeni yapılacak olan yüzer iskele hakkında bilgi veren Dalyan Tekne Kooperatifi Başkanı Atilla Gültekin; “ Dalyan İztuzu Boğazı çıkışından Akdeniz suları içinde yer alan Delikada’dan yaklaşık 20-30 yıldır Dalyan ve Çandır köyü tekneleri Marmaris, Fethiye, İçmeler Bölgeleri’nden gelen bin 500-2 bin kişilik gemilerden ve yatlardan devamlı müşteri alıyor, fakat güvenilir iskele olmadığında çok zorluk ve tehlikeli anlar yaşanıyordu.

30-40 metrelik ahşap iskele tamir edilip kullanılıyordu. Ama her yıl hem teknecilerin hem de Dalyan Belediyesi’nin maddi katkılarıyla iskele tamir ve bakımı yapılıyordu. Her kış mevsiminde şiddetli dalgalar sonucu iskele parçalanıp, yok oluyordu. Delikada önünde devamlı faydalanıp, her yıl masraf yapmadan kullanabileceğimiz bir iskele yapılması gerekiyordu” dedi.

Ortaca AK Parti İlçe Başkanı Mesut Yazan da, “Acil ve zaruri ihtiyaç olan Delikada önüne yüzer iskelemiz denize indirilmiş ve montaj çalışmaları başlamıştır. Delikada önünde montaj çalışmalarının da tamamlanıncaya kadar hem bizzat ben ve kooperatif adına Delikada tekne sorumlumuz Turan Şahin’le birlikte takip edeceğiz. Böylece 1 ay içinde tamamlanacağını umduğumuz yüzer iskelenin açılışında tüm bölge amirlerimiz ve tekneci esnafımızla yapmak istiyoruz. Bu konuda emeği geçen başta Köyceğiz Kaymakamlığı, özellikle tayini çıkan Kaymakamımız Halil Çomaktekin’e, Köyceğiz Ö.Ç.K. Şube Müdürü Mesut Avcı’ya, Ak Parti İlçe Başkanı Mesut Yazan’a, Köyceğiz Köylere Hizmet Götürme Birliği’ne ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkür eder, tüm bölge teknecileri adına şükranlarımı sunarım” diye konuştu.

DALYAN DELİKADA İSKELESİNİN PARÇALARI DENİZE İNDİRİLDİ
DALYAN DELİKADA İSKELESİNİN PARÇALARI DENİZE İNDİRİLDİ
DALYAN DELİKADA İSKELESİNİN PARÇALARI DENİZE İNDİRİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2010 Çarşamba 10:25:02
Güncelleme :1 Eylül 2010 Çarşamba 16:42:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?