25
Mayıs
2024
Cumartesi
YATAĞAN - MUĞLA

Başkanın evi çöktü

PATLATILAN DİNAMİTLERDEN BAŞKANIN EVİ ÇÖKTÜ

Muğla’da devam eden kömür çıkarma çalışmaları esnasında Yeşilbağcılar Belediye Başkanı Ertaf Cicili’nin evi dinamit patlatılması sonucu hasar gördü.

Türkiye Kömür İşletmeleri tarafından istimlak edilen ve taşınma kararı çıkan Yeşilbağcılar beldesinin alt bölümünde TKİ tarafından kömür havzasında çalışmalar sürüyor. Çalışmalar esnasında patlatılan dinamit nedeniyle istimlak edilen ve halen içinde insanların yaşadığı birçok ev hasar görürken, hasar gören evler arasında Belediye Başkanı Ertaf Cicili’nin de evi bulunuyor.

Yeşilbağcılar beldesinin alt kısmında TKİ tarafından büyük bir havzada kömür çıkarma işlemleri sürüyor. Kömür havza açma çalışmaları esnasında sık sık dinamit patlatılıyor. Patlatılan dinamitler sonrası istimlak edilen ve halen içinde insanların yaşadığı evlerin çoğu hasar gördü. Evinin bir bölümünün patlatılan dinamitler sonrası çöktüğünü belirten Yeşilbağcılar Belediye Başkanı Etraf Cicili, “TKİ istimlak yaparak kömür havzasında çalışmalara başladı. Bunun yanında beldenin sol tarafında da özel kömür ocakları var. Bunlarda çalışma yapıyor. Beldenin alt tarafında iki yanda kömür ocakları bulunması nedeniyle evlerden taşınamayan vatandaşlarımız hem heyelan tehlikesi yaşıyor, hem de patlatılan dinamitler nedeniyle tehlike yaşıyor. En azından yeni yerleşim alanına vatandaşların taşınmasına kadar çalışmaların yapılmaması gerekirdi” dedi.

PATLATILAN DİNAMİTLERDEN BAŞKANIN EVİ ÇÖKTÜ
PATLATILAN DİNAMİTLERDEN BAŞKANIN EVİ ÇÖKTÜ
İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2010 Pazartesi 13:06:05
Güncelleme :22 Şubat 2010 Pazartesi 19:27:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?