18
Mayıs
2024
Cumartesi
YATAĞAN - MUĞLA

Bu iyiliği kardeş kardeşe bedava yapmaz!

Yatağan Belediyesi’nin 2002’de kardeş olduğu ABD’nin Florida Eyaleti North Lauderdale Belediyesi, Yatağan için kesenin ağzını açtı. North Lauderdale Belediyesi tarafından Yatağan’da ilk etapta üst geçitler ile olimpik yüzme havuzu, kapalı spor salonu, yaşlılar evi ve çocuk kliniği yapılıyor.

21 Haziran Pazartesi günü başlayacak Geleneksel Yatağan Kültür-Sanat ve Gençlik Festivali etkinlikleri için gelen North Lauderdale Belediye Başkanı Jack Brady ve Şehir Menajeri Ricardo Daniel Sala, Yatağan’a geldi. Yatağan ve North Lauderdale belediye başkanlarıyla Yatağanlılar, ilçenin sivil toplum örgütü temsilcileri Tes-İş Sendikası toplantı salonunda biraraya geldi.

Karşılıklı bayrakların ve hediyelerin alınıp verildiği toplantıda Yatağan Belediye Başkanı Haşmet Işık, festivalin ilk günü spor salonunun temelinin atılacağını belirterek, "Pazartesi günü Amerikalı kardeşlerimizin deyişiyle ’yer kazma’ töreni yapacağız. Spor salonu 3 bin 500 kişilik olacak. Bunu olimpik yüzme havuzu ve üst geçitlerin yapımı izleyecek. Üst geçitlerin yerini Şehir Menajeri Ricardo Daniel Sala ile birlikte belirleyeceğiz. Daniel Sala ayrıca Yatağan’ın 50-100 yıl sonrasının planlamasının altyapısını hazırlayacak. Amerikalı kardeşlerimiz tarafından bütün bunların yanında bir yaşlılar eviyle çocuk kliniği yapımı gerçekleştirilecek. Bunlara ek olarak Yatağan’ın yollarını da birlikte yapmayı umuyoruz" dedi.

Florida Eyaleti’nin Lauderhill şehriyle de kardeş olduklarını dile getiren Başkan Işık, "Lauderhill Belediye Başkanı Richard Kaplan da önümüzdeki günlerde gelecek. Her iki şehirle 2002’de başlayan ilişkilerimiz en üst düzeyde. Artık laf değil, iş yapma zamanı geldi. Onlar değişik fonlardan sağladıkları kaynaklarla ilçemize bu hizmetleri kazandırırlarken, zeytincilik ve mermercilik alanında Amerika ile olan ticareti de birlikte geliştireceğiz" dedi.

Katkı sağlayacak en iyi şeyin niyet olacağını kaydeden North Lauderdale Belediye Başkanı Jack Brady de, "Şehirlerimiz arasındaki ilişki Türkiye ve ABD arasındaki ilişkilere de katkı yapmaktadır. Başkan Haşmet Işık her zaman benim kardeşim olacaktır. İlelebet onun ve Yatağan halkının yanında olacağım" şeklinde konuştu.

Uygulanacak programlara dair bilgi veren Şehir Menajeri Ricardo Daniel Sala ise, "Toplumunuzun, halkınızın bir parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bizim programımız dünyadaki programlardan farklı. Programımız farklılıklarımız üzerinde kurulmuş bir değişimdir. Programımız sağlık hizmetlerini, çevre, ekonomi ve iş geliştirici konuları kapsıyor. Yaratıcılık, işbirliği ve iletişim başarılı bir programın kalbidir. Programın başarısında demokratik yerel kuruluşlar ve kitle örgütleri çok önemli" dedi.


 

İHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2005 Cumartesi 17:31:34
Güncelleme :20 Haziran 2005 Pazartesi 17:39:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?