18
Mayıs
2024
Cumartesi
YATAĞAN - MUĞLA

Develer güreşti, eğitim kazandı

Muğla’nın Yatağan İlçesi’nde bu yıl 5.’si düzenlenen geleneksel deve güreşleri kıran kırana geçti. Güreşlerden elde edilen geliri Yüksekokul Yaptırma ve Yaşatma Derneği’nin çalışmaları için kullanacağı bildirildi.

Ege ve Akdeniz Bölgesi’nden çok sayıda devenin katıldığı deve güreşleri, Yatağan Yüksek Öğrenim Binalarını Yaptırma ve Yaşatma Derneği adına yapıldı. Yaklaşık 8 bin izleyicinin katıldığı güreşleri Muğla İl Emniyet Müdürü Mehmet Emin Körpe ve Yatağan Kaymakamı Erol Özkan da izledi. Yaklaşık 100 devenin katıldığı güreşlerden elde edilen gelirin tamamı Yatağan Meslek Yüksek Okulu’nun binasının yapımına harcanacak.

Yatağan Belediye Başkanı ve Dernek Başkanı Haşmet Işık, "Beşincisini bu yıl gerçekleştirdiğimiz deve güreşlerimiz her yıl olduğu gibi bu yıl da kıran kırana geçti. Güreşlerden elde edilen geliri Yüksekokul Yaptırma ve Yaşatma Derneği’nin çalışmaları için kullanacağız. Bu yıl eğitim ve öğretime açılan Yatağan Meslek Yüksek Okulu’nun kendi binasında eğitim vermesi için arsamız hazır. Değişik sosyal etkinlikler düzenleyerek, okulumuzun kendi binasına kavuşmasını sağlayacağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2005 Pazartesi 15:19:05
Güncelleme :12 Nisan 2005 Salı 15:38:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?