20
Mayıs
2024
Pazertesi
YATAĞAN - MUĞLA

Evine yıldırım düşen kadın şoka girdi

Muğla’nın Yatağan ilçesine bağlı Gökgedik köyünde kış sezonunun ilk şiddetli yağışında Ahmet-Gülsüm Demirtaş çiftinin yaşadığı evin bahçesine yıldırım düştü.

Sabah saat 08.00 sıralarında meydana gelen olayda yıldırım düşmesi esnasında korkan Gülsüm Demirbaş (60) isimli kadın şoka girdi ve Yatağan Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.


Edinilen bilgiye göre, Gökgedik köyü içinde sabaha karşı başlayan aşırı yağmur sırasında Ahmet ve Gülsüm Demirbaş çiftinin evinin bahçesine yıldırım düştü. Gülsüm Demirbaş, yıldırımın gürültüsüyle kendinden geçerek şoka girdi. Mahalle sakinlerinin Yatağan Devlet Hastanesi 112 Acil ekiplerine haber verilmesiyle olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Gülsüm Demirbaş Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.


Yıldırım düşmesi nedeniyle eşinin şoka girdiğini belirten eşi Ahmet Demirbaş, “Sabah saat 08.00 sıralarında eşimle birlikte oturuyorduk. Çocuklarımız da uyuyordu. Aşırı yağış ve gök gürültüsü sonrası bir anda evimizin bahçesinde büyük bir gürültü duyduk. O anda eşim dondu kaldı. Yerinden kıpırdayamadı. Mahalledeki komşularımızın yardımıyla eşimi dışarı çıkarıp, ambulansla hastaneye getirdik. Büyük bir tehlike atlattık. Şuanda eşimin durumu iyi. Yıldırımın evimizin önüne düşmesi nedeniyle evimizin camları kırıldı” dedi.
Yatağan Devlet Hastanesinde yapılan tedavinin ardından Gülsüm Demirbaş’ın sağlık durumunun iyi olduğu ve kendisine gelmeye başladığı öğrenildi.

İha
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2008 Salı 15:33:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?