19
Mayıs
2024
Pazar
YATAĞAN - MUĞLA

'Gerekirse su için savaşacağız'

Muğla'nın Yatağan ilçesine bağlı Bozüyük beldesi ile Muğla Belediyesi arasında su kavgası devam ediyor. 15 günden beri Bozüyük beldesi Asar mevkiinde su çalışmaları yapmak isteyen Muğla Belediyesi'ne, Bozüyük halkının tepki göstermesi sonrası çalışmalar durmuştu.  Su sorununu çözmek için taraflar bir araya geldi. Belde halkı, "Ölürüz de Bozüyük'ün suyunu kimseye vermeyiz" diyerek tepkilerini dile getirdiler.

TARAFLAR BİR ARAYA GELDİ
Bozüyük beldesi Asar mevkiinde Muğla Belediyesi'nin 15 gündür sürdürdüğü su sondaj çalışmaları belde halkının ayaklanması üzerine durdurulmuştu. İki CHP'li belediye arasında gerginliğin devam etmemesi için Muğla Belediyesi Su Kanalizasyon İşleri Müdürü Baki Ülgen ile Bozüyük beldesinde Belediye Başkanı Yaşar Gencel, Bahçeyaka, Gökpınar köyü yetkilileri ve CHP İl Genel Meclis Üyeleri Cemal Gürpınar, Eyüp Katırcı ve Erol Kutlay bir araya gelerek bir toplantı yaptı.

DSİ'NİN GÖSTERDİĞİ YERDE ÇALIŞMA YAPIYORUZ
Bozüyük beldesinde gerçekleşen toplantıda Muğla Belediyesi Su Kanalizasyon İşleri Müdürü Baki Ülgen, "Bozüyük beldesinde su kuyusu açma çalışmaları yapmamız için DSİ bize yer gösterdi. Biz de burada su kuyusu açmak için çalışma yapıyoruz. Devlet Su İşleri'ne, Muğla Belediyesi olarak suya ihtiyacımız var diyerek yaptığımız müracaatta bize Bozüyük beldesini değil de Bayır barajı gösterilse biz oradan su alırdık. Biz DSİ'nin bize gösterdiği yer doğrultusunda Muğla Belediyesi olarak çalışma yapıyoruz" dedi.

SUYU KİMSEYE VERMEYECEĞİZ
Bozüyük Belediye Başkanı Yaşar Gencel de, Bozüyük adına hukuki mücadeleyi sürdüreceklerini belirterek şunları söyledi: "Hiç kimseye Bozüyük'ün suyunu yok pahasına vererek ne beldemin ne halkımın ne de topraklarımın susuz kalmasına izin veremem. Biz buradan su alınmasına izin verirsek, yakında Konya ovasına döneriz ve burada çökme oluşur. Bunun için gerekli hukuki mücadelemizi her alanda sürdüreceğiz."

BELDE HALKI İSYAN ETTİ
Belde halkı, Bozüyük beldesi meydanında gerçekleşen toplantıda Muğla Belediyesi Su Kanalizasyon İşleri Müdürü Baki Ülgen'in yaptığı açıklamalardan memnun kalmadı. Kesinlikle Muğla Belediyesi'ne suyu vermeyeceklerini belirten belde halkı, "Gerekirse su için savaşacağız. Ölürüz de Bozüyük'ün suyunu kimseye vermeyiz" dediler. Toplantıda zaman zaman belde halkı ile Muğla Belediyesi Su Kanalizasyon İşleri Müdürü Baki Ülgen arasında tartışma oldu.

DSİ KARARI GÖZDEN GEÇİRECEK
Bozüyük beldesi Asar mevkiinde yedi yıl önce su kuyusu açılması yönünde Muğla Belediyesi'ne çalışma izni veren Devlet Su İşleri, 15 günden bu yana oluşan büyük tepki sonrası verilen kararı ve yazışmaları gözden geçirme kakarı aldı. Bozüyük Belediye Başkanı Yaşar Gencel, DSİ'nin Muğla Belediyesi'yle yaptığı yazışmaları ve kararı gözden geçirmesini beklediklerini belirterek "Bu süre içinde bizde yasal yollardan haklarımızı arayacağız" dedi.

İDARE MAHKEMESİNE BAŞVURULDU
Bozüyük Belediye Başkanı Yaşar Gencel ve belde halkı, Muğla Belediyesi'nin DSİ'nin talebi sonucu İller Bankası'nın kararı ile mevcut 13 kuyudan sonra 5 kuyu daha açmak istemesi üzerine İdari Mahkemesine yürütmenin durdurulması yönünde başvuruda bulundu.

iha
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2009 Pazartesi 15:25:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?