13
Haziran
2024
Perşembe
YATAĞAN - MUĞLA

Kamyoncular çalınan aracı yakalattı

KAMYONCULAR ÇALINAN ARACI YAKALATTI

Muğla'da çalınan araç, kamyoncuların araçlarına kurdukları telsiz sistemi sayesinde 2 saat içerisinde İzmir girişinde yakalanarak sahibine teslim edildi. Olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Yatağan ilçesi Sanayi Sitesi'nde bir tamirhanenin önünde Salih Saral'a (45) ait 48 YH 008 plakalı araç, kontak anahtarının üzerinde bırakılması sonucu kimliği belirsiz kişiler tarafından çalındı. Yedek parça işiyle uğraşan Saral, aracının sesini duyunca dışarı çıktığında çalındığını gördü. S.S. 11 Nolu Yeni Yatağan Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi üyesi olan Saral, durumu polise ve kolay iletişim kurabilmek için tüm kamyonlara kurulan telsiz sistemi sayesinde kamyoncu arkadaşlarına bildirdi.

Bunun üzerine kamyoncular çalınan aracı aramaya başladı. Aracı Aydın-İzmir otobanında gören kamyoncular, durumu polise ve diğer kamyonculara bildirdi. Son olarak kamyon şoförü Mükerrem Kocatepe, aracın otoban üzerinde bir benzin istasyonuna girdiğini görünce polisle irtibata geçerek, yakın takibe başladı. Yakup Y. (38), Turgay P. (39) ve Cenk H. (23) adlı zanlılar, İzmir girişinde otoban gişelerinde kıskıvrak yakalandı. Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri tarafından gözaltına alınan zanlıların oto hırsızlığından çok sayıda kayıtlarının bulunduğu belirlendi. Yakup Y.'nin 21 otomobil hırsızlığı ve örgüt kurmak suçundan, Turgay P.'nin 11 otomobil hırsızlığı suçundan kayıtlarının olduğu, Cenk H.'nin ise otomobil hırsızlığından dolayı bir hafta önce cezaevinden çıktığı belirtildi.

İzmir'e gelen Salih Saral, aracını polis ekiplerinden teslim aldı. Aracını görüp telsizden sürekli bilgi veren S.S. 11 Nolu Yeni Yatağan Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi üyelerine çok minnettar olduğunu belirten Saral, polise de teşekkür etti. Saral, "Anahtarı otomobilin üzerinde bırakıp dükkana girdim. Zaten arabanın çalışmasıyla gitmesi bir oldu, hemen çalındığını anladım polise bildirdim. Sonra üyesi olduğum kamyoncular derneğinden arkadaşlar telsizle birbirine söylemişler. Onların aracı görmeleri ve takip etmeleriyle şahıslar yakalandı" dedi.

Çalıntı aracı görüp takip ederek yakalanmasını sağlayan Mükerrem Kocatepe ise, "Ben aracımla seyir halindeyken telsizden arkadaşımızın arabasının çalındığını duydum. Benzinliğe yaklaştığımda aracı gördüm ve polise haber vererek takibe başladım" diye konuştu.

S.S. 11 Nolu Yeni Yatağan Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi'ne bağlı yaklaşık 450 kamyon bulunduğu öğrenildi. Gözaltındaki zanlılar, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek.

KAMYONCULAR ÇALINAN ARACI YAKALATTI
KAMYONCULAR ÇALINAN ARACI YAKALATTI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2011 Cuma 10:17:02
Güncelleme :15 Nisan 2011 Cuma 18:20:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?