18
Mayıs
2024
Cumartesi
YATAĞAN - MUĞLA

Mahalleliden baz istasyonu tepkisi

GSM vericilerine yönelik tepkilere, Muğla Yatağan’ın Dere Mahallesi’nde bir yenisi eklendi. Sokağa dökülen vatandaşlar, “Sağlığımız tehlikede” dedi, cihazların bir an önce kaldırılmasını istedi.

Muğla Yatağan’ın Dere Mahallesi’nde oturan vatandaşlar, Karşıyaka Mevkii’ndeki iki baz istasyonunun kaldırılması için eylem yaptı. CHP’li Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık da onlara destek verdi. Çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu grup, cihazların bulunduğu yerde toplandı, “Radyasyonsuz bir dünya istiyoruz”, “Yaşam hakkı paradan değerlidir” gibi sloganlar attı.
Mahalleliler adına konuşan Necati Karderin, baz istasyonlarının yaydığı radyasyon yüzünden kanser tehlikesiyle karşı karşıya olduklarını, evlerindeki elektronik aletlerin de sürekli arıza yaptığını anlattı. Karderin, “İstasyonunlar kurulalı 4 yıl oldu. Sabahları uykudan kalkamaz olduk. Şiddetli baş ağrıları ve halsizlik hissetmeye başladık” dedi.

‘Kanser yaptı’ iddiası
Akciğer kanseri olan 59 yaşındaki emekli memur Nuri Çoban, rahatsızlığının baz istasyonlarından kaynaklandığını iddia etti. Çoban, cihazların, dört yıl önce, mahalledeki bir komşularının evinin bahçesinden, şu andaki yerine taşındığını hatırlattı, “O arkadaşımız, iki yıl önce kanserden yaşamını kaybetti. Ben, ölümünü, baz istasyonuna bağlıyorum” diye konuştu.

Muhtar Ali Çoban, cihazların kaldırılması için İl Çevre Müdürlüğü’ne ve kaymakamlığa defalarca müracaat ettiklerini, ancak sonuç alamadıklarını söyledi. Çoban, mahalle sakinlerinden topladığı 200 imzayı, Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık’a teslim etti. Başkan Işık, istasyonların kaldırılması için yasal süreci vakit kaybetmeden başlatacaklarının ifade etti. Işık, çam ağaçlarının bulunduğu bölgeyi, piknik alanına dönüştüreceği sözünü verdi.

Milliyet Ege
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2009 Pazartesi 09:52:12
Güncelleme :13 Nisan 2009 Pazartesi 09:57:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?