19
Mayıs
2024
Pazar
YATAĞAN - MUĞLA

Öğrencilerden kötü tezahürata tepki

Son haftalarda futbol müsabakalarında meydana gelen, futbol terörü, küfür, kötü tezahürat, bıçaklanma gibi kötü olaylara tepki göstermek amacıyla Yatağan 23 Nisan İlköğretim Okulu öğrencileri, Yatağan çarşısında broşür dağıtarak yaşanan olayları kınadılar.

Yatağan 23 Nisan İlköğretim Okulu voleybol ve futbol takımlarında oynayan 40’a yakın öğrenci, Beden Eğitim Öğretmeni Mehmet Kırkpınar ile birlikte Yatağan halk pazarında pazara gelen vatandaşları sahalarda daha duyarlı olunması için uyardılar.

Minik öğrenciler, "Gelecek, bugün spora destek verenlerin olacaktır", "Spor barış ve kardeşliktir", "Şiddet sporun önüne geçmesin", "Spor şiddet için değil, kardeşliktir", "Sporda şiddet olmasın", "Spor insanlara ölüm değil yaşam getirir", "Spor sağlıktır", "Ülkemizi şiddetle değil sporla tanıtalım", "Sporda kan değil, ter aksın" ve "Spor’da şiddetle anne ve babaları ağlatmayalım" gibi pankartlar açtılar.

23 Nisan İlköğretim Okulu Beden Eğitim Öğretmeni Mehmet Kırkpınar, "Yaptığımız bu tepki yürüyüşü Yatağan Kaymakamlığı ve Yatağan Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından izin alınarak gerçekleştirilmiştir. Günümüzde yapılan spor bir kardeşlik maçı değil, bir ölüm-kalım maçını andırıyor. Bu yüzden maçlara gönül rahatlığıyla gidemiyoruz. Biz birbirimizi eğlendirmekten çok birbirimizi dövüyoruz ve son gölü İnönü Stadı’nda yedik. Ama inanıyoruz ki dostluk, kardeşlik ve barış mutlaka kazanacak. Kavgasızca ve dövüş olmaksızın spora devam edeceğiz. Okulumuz öğrencilerinin böyle bir istekte bulunması sonucu bu yürüyüşü gerçekleştirdik. Çocuklarımızın göstermiş olduğu bu davranışa duyarlı hareket edilmesi kanısındayım" dedi.

BEKİR TOSUN MUĞLA (İHA) -
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2004 Cuma 15:00:06
Güncelleme :12 Nisan 2005 Salı 15:39:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?