22
Mayıs
2024
Çarşamba
YATAĞAN - MUĞLA

Santral için uygun hava bekleniyor

Muğla'nın Yatağan ilçesinde inversiyon nedeniyle 3 gün önce faaliyetleri durdurulan termik santral, 72 saatten fazla bir süre geçmesine rağmen devreye alınmadı.

İlçede 3 gün önce havadaki kükürtdioksit oranının tehlike sınırının iki katına çıkmasıyla Yatağan Termik Santrali tamamen devre dışı bırakıldı.

Santralin İşletme Müdürü Aziz Tığ, havadaki kükürdioksit oranının sadece ilk gün sınır değerleri aştığını ancak inversiyon ihtimali ortadan kalkıncaya kadar santralin devreye alınmayacağını söyledi.

Santralin açılması için uygun hava koşulları bekleniyor.

Santrale yönelik kurallar

Muğla Valiliği Mahalli Çevre Kurulu kararına göre, havada yapılan ölçümlerde havadaki kükürtdioksit oranının sınır değer olarak kabul edilen 400 mikrogram/metreküpe yaklaştığı tespit edildiğinde, ünitelerde yük düşürmeye gidiliyor.

Yük düşürmenin yeterli olmaması durumunda ise hava kalitesi normale dönünceye kadar, termik santralin üniteleri geçici olarak devre dışı bırakılıyor.
CNN Türk
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2007 Pazar 22:01:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Buket Uzuner IP: 85.99.97.xxx Tarih : 25.09.2007 21:24:12

Değerli arkadaşlar 21 Ağustos gecesi davetli olduğumuz gecede Yatağan Gündemi'ni oluşturmaya devam ettik.TRT 1,NTV,CNN ve ATV'nin de hazır bulunduğu gecede avukat,yazar,akademisyen ve yazar arkadaşların katılımıyla düzenlenen panelde termik santral sorunu ve bölgedeki ölümler üzerine her şeyi tartıştık.Gecenin finalinde sahneye çıkan Eğitimci-Yazar Sinan Emiralp'in konuşması da büyük bir ilgiyle takip edildi ve okuduğu şiir dakikalarca alkışlandı.Evet Yatağan Gündemi'ni oluşturmaya devam eden bütün aydınlara teşekkürü bir borç bilirim.