19
Mayıs
2024
Pazar
YATAĞAN - MUĞLA

Stratonekeia kaz kaz bitmiyor

Muğla’nın Yatağan ilçesine bağlı Eskihisar köyündeki Dünya’nın en büyük antik mermer kenti Stratonekeia’da kazı çalışmaları sırasında bin yıllık olduğu tahmin edilen iskelet kalıntıları bulundu. Mezardaki iki iskeletin Bizans dönemine ait olduğu açıklandı.


Eskihisar köyündeki Startonekeia’nın kuzey kapısında devam eden çalışmalarda mezardan çıkarılan bin yıllık mezarın yanı başındaki mezarda da küçük bir kız çocuğu mezarının bulunduğu ve mezardan küçük bir küpe çıkarıldığı açıklandı. Yatağan’a bağlı eskihisar köyündeki Stratonekeia’da kazı çalışmalarında şuanda 25 işçi, 5 arkeolog ve 2 stajyer öğrenci olmak üzere toplam 32 kişi çalışıyor.


Stratonekeai’nın her yerinin tarihi eser olduğunu ifade eden kazı heyeti başkanı Doç Dr. Bilal Söğüt, “Stratonekeia’daki çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Şu anda burada çalışan arkadaşlarımız Stratonekeia’nın kuzey kapısında çalışmalarını sürdürüyorlar. Amacımız bu tarihi yerleri en kısa zamanda gün ışığına çıkarıp, ülke turizmine kazandırmak. Çalışmalarımız esnasında bir mezar içinde tahmini bin yıllık olduğunu saptadığımız bir iskelet çıktı” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2008 Cumartesi 13:59:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?