19
Mayıs
2024
Pazar
YATAĞAN - MUĞLA

Su savaşına 9 gözaltı

Muğla’nın Yatağan ilçesinde bağlı Gökpınar Köyü ve Bozüyük Belde sınırları içinde Muğla Belediyesi’nin su sondaj çalışması esnasında çalışmaların engellenmesi amacıyla vatandaşları organize ettikleri ileri sürülen 9 kişi gözaltına alındı.

Gökpınar’ın Palanga ve Bozüyük beldesinin Asar mevkilerindeki sondaj kuyularında sondaj ihalesini alan firmaya çalışma imkanı vermeyen, iş makinelerinin çalışmasını engelleyen ve iki gün önce de jandarma ile yaşanan arbede esnasında iş makinelerinin camlarını kırdıkları ileri sürülen 9 kişi hakkında soruşturma başlatıldı.

Jandarma gözaltına alınan Bozüyük Beldesinden Mehmet K., Hüseyin K., İzzet S., Adil E. ve Gökpınar Köyünden Dursun K., Tevfik B., Mustafa B., Rafet T. ve Saffet G., Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi. Gökpınar Köyü ve Bozüyük Beldesinden gözaltına alınan 9 kişi Yatağan Devlet Hastanesine getirilerek, doktor kontrolünden geçirildiler ve Yatağan adliyesine sevk edildiler.

KÖYLÜYÜ TAHRİK İDDİASI

Muğla Belediyesi’nin su kuyusu açmak isteği Gökpınar Köyü Palanga mevkiinde su çalışması yapılmasına izin verilmemesi için köylüyü tahrik ettikleri ve olayların büyümesine neden oldukları iddia edilen 9 kişi, çıkan olaylarda yüklenici firma yetkililerine saldırdıkları ve araçlara zarar verdikleri için gözaltına alındığı öğrenildi.

SU MUĞLA’YA YAR OLMAYACAK

Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün’ün bu gözaltılar sonrası tatmin olduğunu ifade eden Gökpınar Köyü Muhtarı Murat Şahin, “Muğla Belediyesi rahatlasın artık. En sonunda bu köylüyü bu hale getirip, gözaltına aldırdılar. Bizim su konusunda haklılığımız ortadadır. Biz artık adam yerine konmak istiyoruz. Suyumuzu kesinlikle vermeyeceğiz. Su sorunu bir onur meselesi olmuştur. Gökpınar ve Bozüyük’ün suyu Muğla’ya yar olmayacak” dedi

İHA
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2009 Cuma 14:35:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?