15
Mayıs
2024
Çarşamba
YATAĞAN - MUĞLA

Termik santral hurdalığında yangın

Yatağan Termik Santrali'nin hurdalık bölümünde çıkan yangın, itfaiye araçları ve helikopterin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Rüzgarın ters esmesi yangının santrale sıçramasını önlerken, santral yanındaki Şahinler köyünde korku dolu saatler yaşandı.

Alınan bilgiye göre, Marmaris, Milas ve Germencik ilçelerinin hatlarının geçtiği 5-6 ve 8 nolu giderlerde ark (tellerin birbirine temas etmesi) meydana geldi. Tellerden çıkan kıvılcımlar, yerdeki kuru otları tutuşturdu. Kısa sürede büyüyen alevler, Yatağan Termik Santrali'nin hurdalığına sıçradı. Hurdalık alanda bulunan kuru ağaçlar ve otlar tamamen yanarken, yangına Güney Ege Linyit İşletmesi,

Termik Santral, çevre belediyelerin itfaiye araçları, ormana ait arazöz ve bir helikopter müdahale etti. Yangın sonucu santral yanında bulunan Şahinler köyü de alevlerin tehdidine maruz kaldı. Yaklaşık 2 saat süren hurdalıktaki yangın, köye ve santrale sıçramadan kontrol altına alındı. Ark sonucu çıkan yangın nedeniyle Milas, Marmaris ve Aydın'ın Germencik ilçesine saat 12.12 ve 13.12 arası bir saat elektrik verilemedi.

Yatağan Termik Santrali'ndeki hurdalık yangını, rüzgarın ters esmesi nedeniyle termik santrale sıçramadı. Yatağan Termik Santrali Başmühendisi Hüseyin Çetin, saat 12.15 sıralarında çıkan yangında santralde bir olumsuzluk yaşanmadığını belirtti. Çetin, "Ark nedeniyle çıkan yangında herhangi bir enerji kesintisi yok. Bir saatlik bir kesinti yapıldı, o da Germencik, Milas ve Marmaris'te" dedi.

Termik Santral Vardiya Amiri Kemal Özcan, "Yatağan dağıtım hattının direğinde ark oluştu. Ark sonucu kıvılcımlar otları tutuşturdu ve kısa sürede yayıldı. Yangına orman işletme arazözlerini, çevre belediyelerin yangın söndürme araçlarını ve helikopter çağırdık. Şahinler köyüne sıçramasını önledik. Şu anda kontrol altında" derken, Santral Mesul Mühendisi Feyzullah Kurt ise, "Yangın rüzgarın etkisiyle büyüdü ve hurdalık alana yöneldi. Helikopter geldikten sonra kısa sürede kontrol altına alındı" diye
konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2007 Pazar 17:59:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Sinan Emiralp IP: 85.105.63.xxx Tarih : 21.12.2007 22:32:58

Yatağan Termik santrali ya kendini düzeltecek ya da düzeltecek.Bu haksızlıklar son buluncaya kadar Yatağan Gündemi oluşmaya devam ediyor!