26
Mayıs
2024
Pazar
YATAĞAN - MUĞLA

Vasiyeti üçüncü kuşağa kaldı

Yatağanlı işadamı Hacı Halit Alan, kendisine kayınpederi Memiş Kuzu tarafından vasiyet edilen cami inşaatını bitiremeden vefat etti.

Hacı Halit Alan, ölmeden önce bıraktığı vasiyetinde çocukları tarafından cami inşaatının devam ettirilmesini istedi. Hacı Halit Alan vasiyetinin ardından geçen Cuma günü hayatını kaybetti.

Hacı Halit Alan, 2007 yılında hayatını kaybeden kayınpederi Memiş Kuzu ile birlikte Sazak mahallesinde cami yapma kararı aldı. Hacı Halit Alan ve Memiş Kuzu ortak oldukları bin metrekarelik araziyi Diyanet Vakfına hibe etti. Arsanın yanında bulunan 250 metrekarelik arsayı da belediyeden 25 bin TL’ye satın alarak yine Diyanet Vakfına bağışladı.

Diyanet Vakfı’nın camiyi yapamayacaklarını belirtmesi üzerine caminin yapımını üslenen Hacı Halit Alan, Sazak mahallesinde 2007 yılının Mart ayında caminin temelini attı. Memiş Kuzu, vefatı halinde damadı Hacı Halit Alan’dan cami inşaatının devam ettirmesini istedi. Memiş Kuzu, 2007 yılının sonunda yaşamını yitirdi. Hacı Halit Alan vasiyet üzerine camiyi bitirme kararı aldı. Cami inşaatı için 200 bin TL harcayan Hacı Halit Alan da geçen Cuma günü rahatsızlığı nedeniyle vefat etti.

VASİYETİ YERİNE GETİRECEĞİZ
İşadamı Hacı Halit Alan’ın oğlu Mustafa Alan, “2 yıl önce babam ve dedem tarafından inşaatına başlanan caminin yarım kalmaması için, inşaatı biz tamamlayacağız ve babamızın ve dedemizin vasiyetini yerine getireceğiz Dedem camiyi bitirmesi için babama vasiyet etti. Babam da ölmeden önce caminin bitirilmesine bize vasiyet etti. Babam caminin yapılması için 2 yıl boyunca çok uğraştı” dedi.

Memiş Kuzu’nun oğlu Yatağan Esnaf Odası Başkanı Mustafa Kuzu da, babasının eniştesine yaptığı vasiyeti, çocuklarıyla birlikte kısa sürede yerine getireceklerini belirterek, “Babam ölmeden önce eniştemden mahallemize bir cami yaptırmasını vasiyet etti. Eniştem de elinden gelen tüm gayreti göstererek caminin bitirilmesi için çalıştı. Ancak ömrü buna müsaade etmedi. Biz de babamın ve eniştemin vasiyetini yerine getireceğiz. Birkaç aya kadar camiinin inşaatı bitirilecek” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2009 Salı 13:23:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?