24
Mayıs
2024
Cuma
YATAĞAN - MUĞLA

Yatağan'a 100 milyon Euro'luk yatırım

Denizli Sanayi Odası Başkanı Abdülkadir Uslu’nun başkanlığında 123 Denizlili işadamının birlikte kurduğu Denizli Birlik Çimento, Muğla’nın Yatağan ilçesinde Birlik Çimento Fabrikası kurmak için kolları sıvadı.

İlk olarak Yatağan-Kavaklıdere yolu üzerindeki Çomaktepesi Mevkii’ndeki 102 dönümlük araziyi satın alan Denizli Birlik Çimento yetkilileri, Mayıs ayında Yatağan Birlik Çimento’nun temel atma töreninin yapılacağını açıkladılar.

İki yıl içinde biteceği açıklanan fabrikanın inşaatı esnasında 60 kişinin, fabrikanın hizmete girmesinden sonra da, 150 Yatağanlı işsiz gencin burada işe başlayacağını belirten Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, "Çimento fabrikasını ve sanayileşmeyi destekliyorum. Hava kirliliği konusunda her türlü önlemler alındı. İlçenin ekonomik değeri yükselecek ve işsizlik azalacak. 100 milyon euroluk yatırım ilçemizin çehresini değiştirecektir. Yatağan ekonomisinin canlandırılması için uğraşıyoruz. İlk önce çimento fabrikası Eskihisar’a kurulacaktı, ancak zeytincilik yasasına göre orada kurmaktan vazgeçtiler. Çomaktepesi Mevkii’nde şahıslardan 102 dönümlük arazi satın alındı. Çimento fabrikasının kurulacağı alanın ÇED raporu alındı. Bütün ruhsatları tamamlandı. 8 yıldan bu yana Yatağan’a çimento fabrikasını kurmak için çalışıyoruz. Yatağan Termik Santrali’nden çıkan küller ve kömürün üzerinde yer alan manlı toprak bu fabrikada işlenecek. Bu fabrikada yılda 1 milyon 600 bin ton çimento, 1 milyon ton da klinker üretimi gerçekleştirilecek" dedi.

Denizli Sanayi Odası Başkanı Abdülkadir Uslu ve Yatağan Birlik Çimento fabrikasının kurucu üyeleri dün Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık’a nezaket ziyaretinde bulundular. Denizli Sanayi Odası Başkanı Abdülkadir Uslu, "Çimentonun hammaddesi Yatağan’da mevcut. Yatağan’ın ekonomik kaderi değişecek. İşsizlik azalacak, 2005-2006 yılları Yatağan için bir dönüm noktası olacak" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2005 Perşembe 17:09:54
Güncelleme :12 Nisan 2005 Salı 15:39:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?