19
Mayıs
2024
Pazar
YATAĞAN - MUĞLA

Yatağan'a ikinci santral geliyor!

Türkiye’de çevre kirliliği ve Termik Santrali ile adı sıkça gündeme gelen Muğla’nın Yatağan ilçesinde ikinci Termik Santral kurmak için çalışmalar başlatıldı.

ANT Enerji tarafından 2007 yılında da Yatağan’ın Turgut beldesinde Termik Santral kurmak için Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) toplantısı yapılmış ve belde sakinleri tarafından santralin kurulmasına karşı çıkılmıştı.

ANT Enerji Turgut beldesinde Termik Santral kurmak için ikinci defa yöre halkının bilgilendirilmesi için ÇED toplantısı düzenliyor. 16 Haziran 2009 tarihinde Turgut beldesinde düzenlenecek olan ÇED toplantısı Turgut Belediye düğün salonunda saat 11.00’da yapılacak. Yatağan Turgut beldesi sınırları içinde yapılması düşünülen Termik Santral, 160 MW gücünde olacak.

KOMİSYON KARAR VERECEK
Turgut Belediye Başkanı Salih Özen, 16 Haziran’da yapılacak olan ÇED toplantısı öncesi Çevre Bakanlığı’ndan bir bayan Genel Müdür Yardımcısının kendisini arayarak olumlu görüş vermeleri ve yer tahsisi konusunda yardımcı olunmasını istendiğini ileri sürerek, “16 Haziran’da yapılacak olan Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) toplantısı için Cuma günü elime yazı geldi. Turgut’un ekonomik olarak gelişmesi ve işsizlerin iş imkanı sağlanması açısından yatırım önemli. Fakat çevreye de duyarlı olmak zorundayız. 20 kişilik bir komisyon karar verecek. Komisyonun oy birliği ile karar alması gerekiyor. Komisyonda Kaymakamlık, Belediye ve çevre köy muhtarları var. Oy birliği ile karar alınması zor. Çevre Bakanlığı’ndan Bakan adına Genel Müdür Yardımcısı Medet Çınar bizden kurulacak olan santral ile ilgili olarak yer tahsisi konusunda yardımcı olmamızı istedi. Yer konusunda sıkıntı yok. Ama sonuçta komisyonun vereceği bir karar” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2009 Çarşamba 11:58:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?