15
Mayıs
2024
Çarşamba
YATAĞAN - MUĞLA

Yatağan'da 'ateşli' orman temizliği

Geçtiğimiz yaz, günler süren orman yangınlarına sahne olan Türkiye yaşananlardan ders almadı. Son olarak, Muğla'nın Yatağan ilçesinde orman işçileri karayolu kenarındaki ormanlık alanı anız ve çöpleri yakarak temizledi. 

Milas-Yatağan karayolu üzerindeki Eskihisar ormanlık alanında dumanların ve alevlerin yükseldiğini görenler orman ve itfaiye ekiplerini telefon yağmuruna tuttu. Telefonlar üzerine Muğla Orman Bölge Müdür Yardımcısı Mümtaz Kanat olaya el koydu ve çalışma durduruldu. 

Kanat, telsiz talimatıyla sona erdirdiği ateşle orman temizliğinin ardından yaptığı açıklamada, "Turizm sezonu öncesinde karayolu kenarlarındaki ormanlık alanlardaki temizliğin yakılarak yapılması doğru değil. Arkadaşlar ancak bu çöpleri ve anızları tehlike yaratmayan bir bölgeye topladıklarında yakarak yok edebilirlerdi. Gerekli uyarıları yaparak yanlış uygulamaya son verdik" dedi. 

İşçiler de genellikle temizliği ateş yakarak yaptıklarını, şu ana kadar da hiç orman yakmadıklarını söyledi.
Milliyet internet
Yayın Tarihi : 5 Mart 2007 Pazartesi 13:30:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
okan çakır IP: 88.243.129.xxx Tarih : 11.03.2007 00:38:54
bu olayın kaldırıldığını ve al koyulduğunu söylüyor ama ben bu gün yani10.03.07 tarihinde saat 14.00 termik santralin yanındaki anızları yakıyorlardı.