26
Mayıs
2024
Pazar
YATAĞAN - MUĞLA

Zabıta denetimlerine hız verdi

Yatağan Belediyesi Zabıta ekipleri halka açık işyerlerinde denetimlerini sürdürüyor. Zabıta ekipleri tarafından yapılan denetimlerde fırınlarda ekmek gramajları ölçülürken, işyerlerinin hijyen kurallarına uyup uymadıkları denetlendi.

Zabıta ekipleri tarafından sabah saatlerinde başlayan kontrollerde kahvehaneler, fırınlar ve marketler denetlendi. İşyerlerine yapılan denetimlerde genel temizlik, sağlık karnesi, kapalı şeker ve iş gömleği kullanılıp kullanılmadığı kontrol edildi. Ayrıca denetimler sırasında işyeri açma ruhsatları olup olmadığı da incelendi.

Yapılan denetimlerde evrakları eksik olan işyerlerine cezai işlem uygulandı.
İşyerlerini son kez uyardıklarını ifade eden Belediye Başkanı Haşmet Işık, “Belediyemize ait Zabıta ekiplerimiz tutanaklarını tuttular. Artık bundan sonra önlüklerini giymeyenlerin, sağlık karnesi olmayanların, kapalı şeker kullanmayanların, bakımlarını yapmayan işyerlerini kapatacağız. İnsan sağlığını tehdit edecek hiçbir eyleme izin vermeyeceğiz” dedi.

Yatağan’da her şeyin çok farklı olacağını da ifade eden Belediye Başkanı Işık, “Zabıta ekiplerimizin işyerlerini yapacakları kontroller sonrası, sıra şehir merkezindeki kaldırımlara gelecek. Kaldırımlar içinde zabıta ekiplerimiz kontrollerini yapacaklar. Hiç kimse durduk yere kaldırımları işgal edemez. Çünkü bu kaldırımlar halkındır. Eğer kaldırımlara işgaller devam ederse yetkime dayanarak işyerlerini 3 ile 15 gün arası kapatma cezası vereceğim” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2009 Cuma 17:58:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?